Ingredienser
250 gr linser (i underkant av 3 dl) 1 løk 1 gulrot 2 kokte kalde poteter 2 ss tomatpure 1 dl havregryn 2 ss soyamel 1 ts salt 2 ts majoran, timian eller basilikum 3 ts grønnsakbuljong
Tilberedning
Kok linsene møre sammen med gulrot (ca 30 min). Slå bort kokevannet og mal/mos linsene sammen med hakket løk og poteter. Ha i de andre ingrediensene og bland godt. Form farsen til kaker og stek dem i olje over svak varme. Server som burger, med stekt løk og ris eller poteter.

Mer om emnet: Linsekaker

Linsekaker er en type vegetarisk mat som er laget ved å blande linser, grønnsaker og krydder i en kakedeig. De minner litt om koteletter, men er helt vegetar, noe som gjør dem til et utmerket alternativ for de som ønsker å redusere kjøttforbruket. Linsekaken kan være en kilde til protein, fiber og andre viktige næringsstoffer. Dessuten er linsene i deigen som brukes til å lage disse kakene, en viktig ingrediens for vekst og vedlikehold av muskler.

For å lage linsekaker begynner prosessen med å velge riktig type linser. Det er mange variasjoner av linser tilgjengelig, inkludert grønne, røde, gule og sorte linser. Valget av linser vil påvirke smaken og teksturen til den endelige kaken. For eksempel gir grønne linser en robust, jordaktig smak, mens røde linser gir en søt, nøtteaktig smak. Etter at linsene er valgt, må de bløtlegges i vann for at de skal bli myke nok til å bli malt inn i en deig.

Linser er ikke den eneste viktige ingrediensen i en linsekake. Grønnsaker og krydder er også viktige komponenter som gir smak og tekstur til kaken. Vanligvis blir løk, hvitløk, gulrot, selleri og krydder som spisskummen, paprika, gurkemeie og koriander brukt. I tillegg til disse kan man også tilføye andre ingredienser for å gi en unik smak til kaken, som for eksempel friske urter, nøtter eller frø.

Når man har alle ingrediensene klare, lages linsekakene ved å male linsene til en grov pasta, steke grønnsakene og blande disse sammen. Deretter kan man forme blandingen til kaker og steke eller steke dem til de er gylne og sprø. Denne prosessen gir kakene en deilig, saftig interiør og en sprø, gyllen skorpe.

Linsekaker er ikke bare deilige, de er også svært fleksible. De kan serveres varme eller kalde, og kan til og med tilberedes på forhånd og varmes opp når de skal serveres. Linsekaker kan serveres som en hovedrett eller som en siderett, og passer godt sammen med en rekke sauser eller dips. Ideelt sett kan man lage en stor batch med linsekaker, fryse dem ned og ha dem tilgjengelig for raske og sunne måltider.

Samlet sett er linsekaker et sunnere alternativ til kjøttbaserte retter. De er høye i protein og fiber, lave i fett, og fulle av smak. Med sin fleksibilitet og ernæringsprofil, er linsekaker en fantastisk matrett for enhver som ønsker å legge til mer plantebaserte matvarer i kostholdet sitt. Prøv linsekaker neste gang du leter etter et deilig og næringsrikt alternativ til kjøtt.