Ingredienser

2 dl grønne linser
3 poteter
1 stor gul løk
2 ss olivenolje
2 ss mildt paprikapulver
1 l vann
1 boks hakkede tomater
1 laurbærblad
2 terninger grønnsaksbuljong
1 ts salt
1 ss honning
2 hvitløkbåter
Oregano eller bladpersille

Tilberedning

Legg linsene i bløtt i rikelig med vann i 2 timer eller mer. Slå av vannet og skyll linsene i et dørslag. Sett til side.
Skrell potetene og skjær dem i små biter. Skrell og hakk løken. Fres den i olivenolje i en romslig kjele. Ikke bruk for sterk varme, løken skal bare bli myk (ikke brunes). Dryss over paprikapulver og rør om. Legg i potetene og de bløtlagte, avrente linsene. Ha i vann og tomater. Legg i laurbærblad og buljongterningene. Kok under lokk 30 minutter. Salt mot slutten med knapt 1 ts salg. Smaksett så med honning, presset hvitløk og evt. oregano.
Strø generøst med hakket bladpersille over suppen. Server med grovt brød og gjerne ferskost og med pepperkvern på bordet.