250 g grønne linser
1 løk
2 hvitløkfedd
200 g gulrøtter
1 stilk selleri
300 g tomater
4 ss olivenolje
1 ss tomatpuré
2 laurbærblad
1 stilk timian eller 1 ts tørket
salt
nykvernet svart pepper
10-12 stilker bladpersille eller vanlig persille
rødvinseddik
100 g grønne eller svarte oliven
Skyll linsene i en sikt under rennende kaldt vann. Fjern rusk og la dem renne av. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Skrell gulrøttene, del dem i to på langs og skjær dem i tynne skiver. Skyll sellerien, skjær stilken i terninger og hakk bladene. Dypp tomatene i kokende vann noen sekunder og flå dem. Skjær tomatkjøttet i terninger.
Varm oljen i en stor kasserolle på middels varme. Fres løk, hvitløk, gulrøtter, selleri, tomater og tomatpuré i ca 2 minutter under omrøring. Tilsett 1 ½ liter vann, linser, laurbærblad og timian og la det hele koke opp.
Demp varmen og la suppen trekke på svak varme i 30-40 minutter, eller til linsene er møre. Smak suppen til med salt og pepper. Skyll persillen og grovhakk bladene. Ha persillen i suppen og server den med en liten karaffel rødvinseddik og en bolle med oliven ved siden av. Hver og en tilsetter 1-2 ss rødvinseddik og noen oliven i sin suppetallerken etter smak.