Inviterer man til vinsmaking blir det gjerne åpnet betraktelig flere vinflasker enn man klarer eller har intensjoner om å drikke, og behovet for å effektivt kunne lukke disse flaskene igjen oppstår.

Skal god vin settes tilbake i vinkjelleren er det absolutt nødvendig at de oppbevares på best mulig måte, noe som inkluderer en lufttett forsegling, tilnærmet av samme kvalitet som før den ble åpnet.

Dette er ikke så lett å få til med ordinære korkpropper, og selv med dertil egnet utstyr vil man ikke klare det. Det vil fortsatt være luft inne i flasken, som igjen kan reagere med vinen og fremkalle kjemiske reaksjoner som ikke er ønskelige.

Med en spesiallaget vinforsegler kan man likevel få det til, da denne ikke bare setter i en lufttett propp i flasken, den har også funksjonalitet som gjør at den suger luften ut av flasken slik at det oppstår vakum før forseglingen. På denne måten kan man trygt sette flaskene tilbake i kjelleren igjen, i påvente av en ny runde med vinsmaking eller senere servering.