Ingredienser
8-10 (ny)poteter, kokes møre 1 purre el 2-3 vårløk (surres i stekepanne) Dressing: 4 ss olje 1-2 ss (hvitvins)eddik 1 fedd hvitløk 1/2 ts salt 1/4 ts pepper 1 ss finhakket timian, oregano el. 1 ts tørket
Tilberedning
Bland sammen ingr. til dressingen og la den stå litt slik at smaken kommer til sin rett :-). Del potene i skiver mens de fremdeles er varme, og legg dem lagvis med purreløken/vårløken. Hell over dressingen til slutt. Potetsalaten skal være litt lunken.

Mer om emnet: Lun potetsalat 2

Lun potetsalat er en flott rett som kan serveres på mange forskjellige måter. Poteter er en allsidig ingrediens og kombinasjoner av smaker er uendelige. Versjon 2 av varm potetsalat kan tenkes å være enda mer velsmakende og rikere enn den første versjonen. Denne versjonen av lun potetsalat fokuserer på å bruke et mangfold av urter og andre delikate ingredienser for å løfte smaken til et annet nivå.

Start med å velge de riktige potetene. Fastkokende poteter som amandine, ratte eller annabelle er ideelle for denne oppskriften. Disse potetene beholder formen når de er kokt, noe som er ideelt for en potetsalat. De bør kokes i lettsaltet vann til de er møre, men ikke overcooked. Dette er for å bevare potetens tekstur og smak.

Det unike med Lun potetsalat 2 er bruken av flere urter. Friske urter som persille, dill, basilikum og koriander kan alle være del av denne herlige oppskriften. Hvert urte bringer en unik note til smakspanelet, og kan være akkurat det som bringer salaten til det neste nivået. Det er også mulig å tilsette litt hvitløk for ekstra piff. Rikelig bruk av urter er nøkkelen til å gi denne versjonen av lun potetsalat dens karakteristiske, friske smak.

Et velsmakende, saftig tillegg til Lun potetsalat 2 kan være cherrytomater. Cherrytomatene gir en søt, litt syrlig smak som balanserer de kraftige urtene perfekt. De kan enten inkluderes rå, eller kan halveres og stekes i litt olivenolje før de legges i salaten for en deilig, ristet smak. Husk å la cherrytomatene kjøle seg litt ned før de blandes med resten av ingrediensene.

For dressing, prøv med en enkel blanding av olivenolje, hvitvinseddik, sennep, honning, salt og pepper. Kombinasjonen av disse ingrediensene skaper en fyldig dressing som binder alle de forskjellige smakene sammen. Dressingen skal helst blandes godt med de varme potetene, slik at de får absorbert smakene.

Til slutt, kan man topper salaten med Hakket vårløk og / eller reddiker for å tilføre litt tekstur og skarphet. Lun potetsalat 2 kan serveres varm, rett etter tilberedning, eller avkjøles litt for en mer forfriskende opplevelse. Denne allsidige retten er perfekt som en lett lunsj, som en del av en festmeny, eller som en siderett til grillmat. Med så mange deilige smaker vil denne retten være et sikkert hit på ethvert bord.