Lys sjokoladekake – grunnoppskrift

Ingredienser
3-4 egg 4 dl sukker – vispes til eggedosis 225 g margarin – smeltes 6 dl hvetemel 3 ts bakepulver 3 ts vaniljesukker 3 ts kakao – blandes, og siktes i 2 dl melk – has i røren sammen med margarin.
Tilberedning
Bland alt og ha i formen. Stekes på 160-180 grader i ca. 40 minutter. Smørkrem 100 g mykt smør/margarin 300 g siktet melis 1 ½ ss siktet kakao 1 ½ ts siktet vaniljesukker 3 ss sterk kaffe Blandes med mikser. Smørkremen smøres på mens kaken er lunken. Hvit smørkrem 50 g mykt margarin 50 g mykt Flott matfett 300 g siktet melis 1 ½ ts siktet vaniljesukker 2-3 ss melk Denne kaken er perfekt til bursdagskaker, like populær blandt barn som voksne.

Mer om Lys sjokoladekake – grunnoppskrift

Sjokoladekake er en populær dessertoppskrift rundt om i verden. Det er mange forskjellige varianter av sjokoladekake, men i dag skal vi snakke om lys sjokoladekake og en grunnoppskrift for å lage den perfekte kaken.

Lys sjokoladekake er generelt mindre rik enn sin mørke sjokolade motpart, noe som gjør det til et passende alternativ for mange som ikke ønsker en overveldende sjokoladesmak. Den bruker vanligvis enten melkesjokolade eller hvitsjokolade, noe som skaper en mer subtil, søt og kremaktig smakprofil. Det er viktig å notere at kvaliteten på sjokoladen man velger sterkt vil påvirke den endelige smaken av kaken.

Her er en grunnoppskrift for en lys sjokoladekake: Du trenger 250 gram sukker, 200 gram smør, fire egg, 400 gram hvetemel, to teskjeer bakepulver, 200 milliliter melk, og 300 gram lys sjokolade i denne oppskriften. Start ved å smelte smør og legge til sjokoladen i det smeltede smøret, rør til det er en jevn blanding. Deretter bland sammen eggeplommene og sukkeret i en separat bolle. Bland i den avkjølte sjokolade- og smørblandingen, deretter melken. Sikt inn hvetemelet og bakepulveret og bland godt. Stivpisk eggehvitene og deretter vende dem forsiktig inn i deigen for å skape luftighet. Hell deigen i en kakeform og stek på 180 grader i omtrent 40-50 minutter.

Noen variasjoner av den lyse sjokoladekaken kan inkludere tillegg av forskjellige ingredienser for å legge til litt ekstra smak og tekstur. For eksempel kan man legge til nøtter eller frukt i deigen, eller kanskje et skvett av favorittbrennevinet ditt for en voksen vri. Frosting er et annet alternativ å vurdere for å legge til sjokoladesmak og tekstur på toppen av kaken. En enkel melkesjokolade-ganache vil komplimentere denne kaken godt.

Å lage lys sjokoladekake hjemme er både moro og givende. Det gir muligheten til å eksperimentere med forskjellige ingredienser, og gir tilfredsstillelse ved å skape noe deilig fra bunnen av. Den har en perfekt balanse mellom sødme og sjokolade, og er en sikker vinner i alle anledninger.

Alt i alt, lys sjokoladekake er et fantastisk alternativ til en mer tradisjonell sjokoladekake. Enten du har et ettermiddagste eller feirer en spesiell anledning, vil denne grunnoppskriften sikre at du alltid har en velsmakende, pålitelig og nytbar dessert tilgjengelig. Prøv det neste gang du føler for å glede deg over en søt godbit.

En kommentar om “Lys sjokoladekake – grunnoppskrift”

  1. Kaka er i ovnen nå. Men jeg går ut ifra at du mener 4 ss sukker, og ikke 4dl sukker. Det hadde gitt en veldig søt eggedosisblanding. 😀

Legg igjen en kommentar