Lyse muffins

Ingredienser
1 1/2 dl sukker 100 gram smeltet smør eller margarin 2 egg 2 1/2 dl hvetemel 1 teskje bakepulver 1/2 dl fløte eller melk
Tilberedning
Ha sukkeret i en bolle, hell over smeltet smør, røres noen min. Tilsett et egg om gangen og pisk kraftig mellom hvert egg. Ha i resten av ingrediensene. Fyll formene 1/3 fulle. Stekes ved 200 grader, ca 15 min. Hvorfor er muffins så populære? Jo, fordi de kan brukes i alle slags selskaper som barnebursdager, bryllup, bursdager, jubileer. Og alle liker muffins, det er plent umulig å ikke like det. De har en lett og god smak som selv den mest kresne liker. Og så kan de være morsomme å se på med pynt av all slags ting. Det er bare å bruke fantasien når man lager dem, all slags glasur og smakstilsetninger er lov.

Om Lyse muffins

Lyse muffins er et deilig bakverk som elskes av mange over hele verden. Denne typen muffins er noe mer enn bare en vanlig kake, det er et symbol på glede, delte øyeblikk og feiringer. Muffinsens opprinnelige navn stammer fra det tyske ordet «Muffen», som betyr små kaker. Selv om muffins er utbredt i mange forskjellige land, er det mest populært i USA og Storbritannia.

En interessant faktum om lyse muffins er at det er en av de mest poulære bakevarer som serveres i brylluper i Norge. Grunnen til dette at den lyse fargen deres ofte matcher bryllupets tema. Derfor kan disse lys muffins være dekorert med forskjellige blomster eller bryllupstemafarger, noe som gjør dem til et visuelt tiltalende tillegg til bryllupsfesten.

Det finnes utallige måter å lage lyse muffins på, og hver oppskrift gir en unik smak og tekstur. En av de mest populære oppskriftene inneholder vanilje, som gir muffinsene en fluffy, deilig, og lett smak. Andre oppskrifter kan inkludere ingredienser som yoghurt, sitron, hvit sjokolade, eller hakkede nøtter for å gi ekstra smak.

En annen unik egenskap ved lyse muffins er deres universelle appell i ulike aldersgrupper. Både barn og voksne elsker denne typen muffins. Små barn tiltrekkes ofte av deres søte smak og morsomme dekorasjoner, mens voksne setter pris på versatiliteten til dette bakverket. De kan serveres som dessert, snacks, eller til og med som frokost.

Mange kafeer og bakerier tilbyr lyse muffins som en del av deres meny. Noen av dem har til og med laget sin egen signaturversjon av denne klassiske godbiten, med unike smaker og kreative pålegg. Og takket være internettet og spredningen av oppskrifter online, kan det å lage lyse muffins hjemme i ditt eget kjøkken være en morsom og produktiv fritidsaktivitet.

Kort sagt, lyse muffins er mer enn bare et enkelt bakverk. De er en kilde til gledelige opplevelser, fra å lage dem i kjøkkenet til å nyte deres deilige smaker sammen. Så neste gang du planlegger en spesiell anledning, kan kanskje lyse muffins være det perfekte tillegget til feiringen din.

97 kommentarer om “Lyse muffins”

  1. Hei eg har bursdag i dag blir 12 år i dag, så eg må bare lage de fantastiske muffinsane eller awesome cupcake;)

  2. Datteren min på 11 år lager disse nå, men vi holder på å le oss i hjel av kommentarene her, haha, mange morsomme kommentarer;-);-) men det er en god oppskrift, andre gang min fine datter lager de, hun er verdens flinkeste :-):-)

  3. hei,vi skal bake muffins. vi skal prøve å lage deres muffins!! håper de er kjempe gode:) vi gleder oss til å smake!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. NAMMMMMMMMMMMMMMM DE ER VERDENS BESTE DE FÅR EN 10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 AV MEG! DE ER NYDELIGE DE TALLENE ER OVER 1.MILLION,,, NAMMMMNAMMMANNAAMMMMMMMMMMMMMNAMNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNAMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM! JEG ELSKER MUFFINS!:-)

  5. heia dere nå i dag skal jeg prøve de muffinsene hvis jeg får låv av mamma… blir det mange muffinser? så.. jeg blir veldig glad hvis at de hønene har lagt egg i dag.:) haha lol

  6. Jeg elsker denne oppskriften, men synes det er for mye smør.. Jeg bruker den vanligvis med 50 gram smør..

  7. Veldig gode muffins 🙂 lagde smørkrem og pyntet med litt strøssel, veldig gode de får en 5 av meg 🙂

  8. jeg skal bake de nå og jeg tror at det blir ganske så godt altså.

  9. Jeg laget dobbelrøre idag og fikk 37muffinser sirka 18,5 muffin per røre 😀

  10. Dette var litt av en godbit! Jeg har laget dette til påskefrokost i morgen på skolen 😉 håper det blir en suksess

  11. De var kjempe gode, og det var veldig enkelt å lage dem, tok meg 15-20 min☺️

    Anbefales!

  12. De er nydelige, brukt oppskriften før også med banan. Men nå tok jeg den naturlige, de er i ovnen nå og røren smakte ekstra godt, kjenner at jeg må ha vann! 🙂 Gleder meg til og fylle på litt frossing og lage deilig selskap, eller først, smake!

  13. Til dere som lurer på antall. Jeg har nå laget dobbelt deig og fikk 46 muffins (små former) Venter på siste omgang i ovnen… Mmmmm!

  14. Fantastisk gode! Og ble supergod og saftig med to spiseskjeer honning 😀

  15. Har laget dem mange ganger før og har nettop laget dem nå. De står i ovnen! Mmmmmm de er super gode!

  16. heiiijjaaaa
    æ laga dem her, døm va kjømpegod
    19 stjerna fra mææ
    jaaaa =)<3

  17. Kjempegode…. Som jeg gjør så tar jeg det tørre først, så melk, egg og smør 🙂

  18. Enkel oppskrift og gode muffinser 🙂 vi tilsatte vaniljesukker. Kanskje ha litt mer bakepulver oppi? Og lurt å doble oppskriften.

  19. Dette ble gode, luftige muffins!
    Jeg hadde også i vaniljesukker.
    Godt fornøyd.

  20. Disse blei bare søl og kliss. Nå prøver jeg en annen oppskrift.

  21. Fikk et bra resultat men neste gang skal jeg prøve med vanilje sukker 🙂

  22. disse muffinsene er kjempe gode jeg synes at dere burde prøve hvis dere ikke har;) lykke til:);)

  23. Veldig dårlig oppskrift! Muffinsene smakte mel.
    Ble helt misslykket! For folk som har smakt godt muffins så er disse helt klart en skikkelig bom. Velg noe mye mer flyffy og søtere. Denne var tung og melete og tykk i deigen.

  24. Disse muffinsene er kjempe gode, enkel å lage 🙂 fikk 12 muffinser 🙂

  25. Dei blei super gode når man tilføyer litt mere melk og en dæsj med vanilje sukker 🙂

  26. Hei… fulgte ikke oppskriften helt, men fikk et godt resultat:

    røre 3 egg inn i en godt blandet mengde 1 1/2 dl sukker, og 1/2 dl råsukker og 120g smør

    tilsette melet, og bytte ut melk med Kulturmelk (lett kefir)

    Bytte ut bakepulver med natron, og smakssette med rom-ekstrakt..

  27. Disse ble gode 🙂 en ganske forskjellig fremgangsmåte enn andre oppskrifter jeg tidligere har brukt. Fikk 16 stk av orginal former. Hadde de nesten nederst i ovnen i ca 13 min. 🙂

  28. Hei ble kjempe gode her!!
    Det ble 14 stk her:)
    Hvis dem sprekker har du ikke hevet dem nok eller ikke i det hele tatt..så la dem heve i en halvtime eller noe så vil de bli luftigere

  29. vet ikke om de er gode men har foreslott oppskriften for noen av vennene min og de har fått 16 former og det fikk jeg og. Og vi hadde vanlige former men reiner med det blir 8 former av de store:)

  30. Av denne røra fikk jeg laget 30 mini-muffins og 4 store!
    Smakte kjempegodt! De passer til en vær anledning, som dessert til familien og til piknik med venninnene! (begge deler er prøvd ut)

    Selma (12)

  31. Super enkel oppskrift! Ser gode ut, har ikke smakt enda siden de fortsatt står i ovnen:) (ble 25 syk til meg)

  32. heisann. Di smakar himmælsk elsker smaken … Putt i 200 gram ekstra sukker så er di 100 prosent supre. kanskje litt ekstra hvetemel også om du vil det..

    Jeg er 30 år..

  33. Takk for ubrukelig oppskrift. Hvor er blåbærne????? Neida, ::). Den var meget god. Vi koste oss skikkelig på hytta for et par uker siden med masse muffins og annet hygge:::))))))!!! Love Line

  34. Takk for herlig oppskrift. Det reddet forrige helg:). Det ble noe på meg:))). Tihi!

  35. Står i ovnen nå :)) kjempe lette og lage !! Fikk 26 stykk !!!!! Kjempe fornøyd 🙂 en strålende 6 er

  36. Veldige gode:) Lagde mini muffins av de.Tilsatte vaniljesukker og en lys kokesjokolade i små biter.Nam:(

  37. Deigen var veldig god. Men når jeg hadde stekt den var deigen alt for tjukk! Så dårlig oppskrift spørre meg!

  38. Tss, bare kjøp Unik Muffinsformer amerikanske (store) så står det en helt herlig oppskrift på esken der 🙂 Er den jeg endte opp med å bruke nå for den følte jeg meg tryggest på 🙂 Står god forklaring og^^,

  39. smakte helt nydeli vi lagde smørkrem på toppen neste gang burde du bruke litt mere tid på oppskriften litt vanoljesukler gjør susen

  40. Kan jeg dele deiga og ta litt kakao pulver i eine delen???(holder på å bake dei no)

  41. Vi lagde dobbel dose og fikk godt over 30 søte små muffins, lagde dem med mitt 7år gammelt søskenbarn som storkoste seg. vi lagde tre varianter, en vanlig, en med sjokolade biter inni og en med sitronskall. alle ble nydelige! tusen takk for fantastisk oppskrift!

  42. mmm.. nå står de i ovnen og venter på å bli spist. ble litt hjemmemekk på oppskrifta siden ikke alt var tilgjengelig, men røra ble i hvertfall kjempegod 🙂 … hadde blandt annet i 3 poser med rett i koppen sjokolade… 🙂 …. P.s: til deg som fikk rå muffins; når røykvarsleren går er du sikker på at de er ferdige 🙂

  43. De er kjempegode og veldig enkelt å lage. Jeg har laget de med søsteren min et par ganger:-)

  44. Ovner er forskjellige. Noen steker saktere enn andre selv om det står på samme temperatur. Sjekk med en strikkepinne eller lignende om det er deig på pinnen når du stikker den inn i muffinsen.

  45. Ungene har vært med å lage disse, så nå sitter de klistret foran ovnen og venter på at de skal bli ferdige…. ser kjempegode ut!!!:-)

  46. Disse ble jo helt perfekte! Hadde i ei god teskje med vaniljesukker i,og det gjorde seg veldig!

  47. Eg lagde disse muffinsne med Mamma! 😀
    Dei er kjempe deilige! <3 😉

  48. De som spør hvor mange det blir: Jeg har ikke prøvd, men ved å se på en annen, mer informativ oppskrift med omtrent samme innhold, anslår jeg det vil bli ca. 12 muffins, avhengig av hvor store former man bruker.

    Fremgangsmåten i oppskriften trenger noe korreksjon og videre info. Greit at mye av det er allmenkunnskap, men det er viktig å få med for ferske bakere. Det er ikke det at det er lett å gjøre feil, men mange mennesker føler seg nok sikrere md en gjennomført beskrivelse. Jeg vurderer å bruke denne oppskriften, men må se meg rundt først.

    På den annen side, så langt som jeg vet har det ikke så supermye å si hva man blander i først, så lenge det blandes godt. Noen mener det er best med alt det tørre først, andre mener våte ting som egg og melk først bør blandes. Personlig vil jeg si at det første og viktigste er å piske eggene ordentlig først, men det er ikke noe problem hvis man allerede har en fuktig røre.

  49. super oppskrift. Enkelt og lage med barn. Deilig smak… Vi hadde i vaniljesukker ! Vi lagde også en doning med sjokoladesmak.!!

  50. hva skal eg gjør her egentlig??? hva skal eg gjøre med mel, bakepulver og fløte/melk???

Legg igjen en kommentar