Ingredienser
800 g biff eller stek 2 gule paprika 4 ss margarin 4 ss hvetemel 2 dl vann 1/2 boks lettrømme salt pepper
Tilberedning
Bruker du ferskt kjøtt må dette brunes og tilberedes som biff eller stek. Da trenger du også smør til stekingen. Ferdig stekt kjøtt skjæres i terninger. Kutt paprika i ringer. Brun smør og hvetemel til nøttebrun farge. Slå over vann og la putre i 8-10 minutter. Ha i lettrømmen, rør om og smak til med salt og pepper. Tilsett kjøttet og la det bli gjennomvarmt. Anrett på tallerken med paprika og server med ris eller råstekte poteter, samt rørte tyttebær.

Mer om emnet: Mør hjortegryte med ris og paprika

Mør hjortegryte med ris og paprika er en varmende vinterrett som mange samler seg rundt i Norge. Hjortekjøtt er kjent for sin fyldige og dype smak, og den mørner til en nesten smøraktig tekstur ved langsom tilberedning. Dette gjør hjortegryte til en ideell komfortmat når kulden ankommer og man trakter etter noe mettende og velsmakende.

Selv for dem som ikke er fans av viltkjøtt, kan mør hjortegryte være et tiltalende alternativ. Når hjortekjøttet kokes i lang tid på lav varme, brytes de muskel- og fettfibre langsomt ned. Dette gjør at kjøttet blir utrolig mørt og saftig, nesten som et mørt biffstykke. Samtidig slipper kjøttet ut en rik og konsentrert smak som setter preg på hele retten.

Til tross for dens rike smak, er hjortegryte faktisk en ganske sunn rett. Hjortekjøtt er svært magert og fullt av proteiner, noe som gjør det til en god kilde for den som ønsker å øke sitt proteininntak. Videre er paprika, som ofte er inkludert i retten, kjent for sin høye vitamin C-innhold. Kombinasjonen av hjort og paprika gir et kraftig næringsboost.

Hjortegryte med ris er en klassisk måte å servere retten på. Ris er bidrar til å balansere smakene og gir et behagelig kutt i den rike smaken av viltkjøttet. Det gir også et komplett og mettende måltid som vil holde deg varm lenge.

Tilsetning av paprika gir retten en søtlig og fruktig vri. Den søte smaken fra paprikaen spiller godt mot det robuste hjortekjøttet, og skaper en balansert og velsmakende rett. Paprikaen kan være rød, gul eller grønn, men for mest mulig sødme anbefales rød paprika. Alt i alt, er mør hjortegryte med ris og paprika en varmende, mettende og utrolig smakfull rett som bare må oppleves.