Ingredienser

Løvetann og basilikumpesto (gir ca 2,5 dl)

50 gr basilikum blader

40 gr pinjekjerner

20 gr løvetannblader, unge, små, ferske blader fra “urtehagen din” Forvelles. Putt gjerne i fryseren til senere.

40 gr fersk parmesan

1 dæsj sitronsaft

1,5 dl Olivenolje, Extra Virgin

1-2 fedd hvitløk

1 dært maldonsalt

1 dært grovkornet pepper

Tilberedning

Ta frem din kjære foodprosessor, legg i 1-2 ferske og pressede hvitløksfedd i, kjør maskinen noen sekunder.

Husk at konsistensen på pesto skal være litt grov.

Tilsett basilikumbladene, de forvellede løvetannbladene, pinjekjernene som du har ristet lett i smør i en varm panne først, og biter av parmesanen mens foodprosessoren går.

Tilsett olje litt etter litt til det blir en jevn saus. Smak til med salt og pepper. Ta en dæsj med sitron saft i tilslutt.

(Sitronsaften gjør at blant annet grønnfargen blir holdbar. Du kan oppbevare pesto i inntil en måned hvis du putter den i glass og har litt olje på toppen.
Et åpnet glass er holdbart i to til tre dager.)

Laks:

1 kg benfri laksefilet som har blitt lurt på land.

Skjær denne i passende stykker. Enten to avlange til hver – eller et stort stykke.

Skal smøres inn med løvetann og basilikumpesto på alle synlige sider. Legg en passelig klatt meierismør ved hvert stykke på platen som du skal sette i ovnen.

Da får du litt ekstra saus til å helle over fisken/tagliatellen etterpå. Stekes i ca 210 grader i 12-17 minutter. Dette kommer ann på tykkelsen på laksefiletstykkene.

Tagliatelle:

1 stor porsjon 3 “bunter pr pers” fersk tagliatelle

Tagliatellen trekker du i vannet de siste tre – fire minuttene mens laksen steker. Tagliatelle skal serveres al dente…

Tomatcoullis:

Dette trenger du:

Ta frem foodprosessoren, legg i 6 skoldete tomater og tilsett 1 fedd hvitløk (ferdig presset), en rødløk, 1/2 plante basilikum,

En bunt storbladet persille, 1/2 dl olivenolje extra virgin, litt soltørket tomat som har ligget i olje først og gjerne litt “roastet peppers” som du har på lager…

Kjør dette forsiktig i food prosessor. Er godt ved siden av laksen og restene kan også brukes på bruchetta.