50 g bacon uten svor
1 ss olje
1 liten purre
1 selleristilk
2 små faste poteter
5 dl hønsebuljong
1 boks maiskorn, 185 g nto
200 g kyllingfilet
1 dl kremfløte
salt
nykvernet hvit pepper
½ bunt gressløk
Klipp eller skjær baconet i tynne strimler. Skyll purre og selleri. Dra grove tråder av sellerien. Skjær purre og selleri i tynne skiver. Skrell potetene og skjær dem i små terninger.
Varm oljen i en stor kasserolle og stek baconstrimlene under omrøring på svak varme i 5 minutter. Tilsett purre og selleri og la dem steke med i 2-3 minutter.
Tilsett buljong og poteter og kok opp. Legg på lokk og la suppen trekke på svak varme i ca 15 minutter til potetene er møre.
Sil kraften av maiskornene og kjør halvparten til en puré i matprosessor. Skjær kyllingkjøttet i tynne strimler.
Ha hele maiskorn, maispuré, kyllingkjøtt og fløte i suppen. Rør om og smak til med salt og pepper. Kok opp og la suppen trekke i ca 5 minutter til kjøttet er kokt.
Skyll gressløken og klipp den over suppen like før servering.