Ingredienser
1 dl solsikkefrø 4 dl vann 2 ss maizenamel 2ss sitronsaft 1/2 ts salt
Tilberedning
Mal solsikkefrøene i food-procesoren. Tilsett de andre ingrediensene og kjør det til det er blitt en jevn masse. Ha massen over i en kjele, kok opp og la det småkoke et par minutter. Avkjøl og ha den i en tett boks i kjøleskapet.

Mer om emnet: Majones uten egg

Majones uten egg i oppskriften blir stadig mer populært på markedet. Dette skyldes en økning i antall veganere og folk med allergi mot egg, men også på grunn av et voksende fokus på helseaspekter knyttet til mat og diett. Majones uten egg tilbyr et deilig og sunnere alternativ til tradisjonell majones, som ofte er rik på kolesterol på grunn av egg. I tillegg, for de som er bekymret for dyrevelferd, er majones uten egg absolutt et mer dyrevennlig alternativ.

Mange lurer på om smaken av majones uten egg er sammenlignbar med den tradisjonelle versjonen. Heldigvis er svaret ja. Faktisk sier mange som har prøvd det at de ville hatt problemer med å skille det fra majones laget med egg. Noen av ingrediensene som ofte brukes i stedet for egg inkluderer soyamelk, eplecidereddik, sennep, olje og sitronsaft. Disse ingrediensene skaper en kremaktig og rik tekstur som er veldig lik den man finner i tradisjonell majones.

En annen fordel med majones uten egg er dens holdbarhet. Uten tilsetningen av egg kan majonesen holde seg frisk lenger. Dette gjør det til et flott alternativ for de som ikke bruker majones regelmessig. I tillegg har oljen og eddiken i majones konserverende egenskaper som hjelper den å vare lenger.

Når det er sagt, det er verdt å merke seg at det kan være litt vanskeligere å finne majones uten egg i butikkene sammenlignet med tradisjonell majones. Mange store supermarkeder bærer nå merker som tilbyr dette produktet, men utvalget kan variere. Imidlertid blir det stadig enklere å finne oppskrifter på nettet for å lage din egen majones uten egg hjemme.

Til slutt, majones uten egg gir et sunnere alternativ uten å ofre smak. Dette, sammen med dens lengre holdbarhet, gjør det til et utmerket valg for folk som ønsker å endre sine kostholdsvaner til det bedre, uten å gå på akkord med kvaliteten på maten de spiser. Majones uten egg kan brukes på akkurat samme måte som tradisjonell majones, enten det er i en sandwich, en salat, eller i ulike oppskrifter som krever majones. Kanskje er det på tide å gi denne nye, eggfrie varianten en sjanse?.