Ingredienser:
200 g manchego
10 g tålmodighet

Fremgangsmåte:
Skjær skiver av manchegoen med en ostehøvel og legg dem med litt luft rundt på smurt bakepapir eller en silikonmatte. Sett dem i ovnen på 200 grader til de bobler og er blitt gylne.

Avkjøles på benken, fremdeles på bakepapiret, og plukkes av med letthet når de er blitt lune.

Dette er godt å servere som snacks sammen med salte mandler og diverse olivener. Eller i salater.

Porsjoner: 4

Om Manchego-chips

Manchego-chips kan bety sikkert en gastronomisk opplevelse du ikke har opplevd ennå, men når du først gjør det, vil du ikke glemme det. Kjennere av matverdenen kjenner godt til manchego, en type ost av høy kvalitet som stammer fra den spanske regionen La Mancha. Denne osten er fremstilt av melken til manchega-sauen, kjent for sin særegne rike og kremete smak. Manchego-chips er ganske enkelt tynne skiver av denne osten som er stekt eller bakt til de blir sprø.

Manchego-chips er perfekte for en liten matbit, enten alene eller som en del av et middagsmåltid. De er ekstremt allsidige og kan brukes som et sofistikert tilbehør til mange retter. Kanskje du vil servere dem sammen med en fyldig suppe, eller som en garnityr til en deilig stekt kylling. Eller, hvorfor ikke prøve dem som en crunchy topping på en fersk salat? De vil definitivt gi en ekstra dimensjon til måltidet ditt.

En annen måte manchego-chips kan nytes på er som servering ved siden av et glass god vin. Den salte og rike smaken av manchego harmonerer perfekt med et glass rødvin, spesielt de fra Spania, som Rioja eller Ribera del Duero. Men de passer også godt med hvitvin. Lag et brett med manchego-chips, fin skinkeskiv, oliven og kanskje litt fikenmarmelade til din neste vinsmaking eller vennemøte.

Det er mange måter å tilberede manchego-chips på, men en av de mest populære er å bake dem. Du trenger bare å skjære manchegoosten i tynne skiver, legg dem på et bakepapir og bake i ovnen på høy varme i noen minutter til de blir gyldne og sprø. Pass på, det er veldig viktig å overvåke dem nøye mens de er i ovnen, de kan brenne veldig raskt.

Selvfølgelig, for de som foretrekker et sunnere alternativ, kan manchego-chips også lages i en dehydrator. Dehydrering gir en lignende effekt som steking, men uten tilførsel av ekstra fett. Prosessen tar lengre tid, men resultatet er verdt det. Og forresten, hvis du leter etter en vegetarisk vennlig matbit, er manchego-chips et glimrende valg. Bare sørg for å velge et merke av manchego-ost som ikke bruker animalsk løpe i sin produksjon.

For å oppsummere, manchego-chips er en deilig nytelse som kombinerer den rike, kremete smaken av manchego-ost med den tilfredsstillende knase av en chip. De er enkle å lage, allsidige i bruk, og perfekte for en sofistikert snack eller tilbehør. Neste gang du leter etter noe litt annerledes å prøve, gi manchego-chips et forsøk. Du kan bli overrasket over hvor mye du nyter det.