Ingredienser:
br>Bunn:
100 g mandler
2 eggehviter
3/4 dl fruktose
1/2 ts bakepulver
Hjemmelaget bringebæriskrem:
2 eggeplommer
2-3 ss fruktose
2 dl kremfløte
3-4 ss bringebærsyltetøy uten sukker eller rørte friske bringebær
Fremgangsmåte:
br>Pynt: friske bringebær og bjørnebær (Kan frosne brukes, tro?)
Stek bunnen i godt smurt formkakeform ved 150 gr. i ca. 30 min. midterste rille.
1. Bunn
Mal mandlene litt grovt. Stivpisk eggehvitene og tilsett fruktose litt etter litt til marengsen blir blank og seig. Ha i malte mandler og bakepulver. Legg bakepapir i bunnen av formen. Hell i røren og stek som angitt. Avkjøl bunnen i formen. Sett gjerne kakebunnen i fryseren mens du lager isen.
2. Iskrem
Stivpisk eggedosis av eggeplommer og fruktose. Stivpisk kremfløten og bland den forsiktig med eggedosis samt syltetøy. Smak til med fruktose.
3. Hell isen over kakebunnen og sett den i fryseren i minst 6 timer.
4. Pynt: Pynt kaken med friske bær rett før servering.
Magrere iskrem: Ønsker du magrere is, prøv å kjøre 400 g frosne bær, fruktose etter smak og 2 beger med kesam 8 % i food processor til en jevn blanding.
Fordel dette over kakebunnen og la den stå i fryseren i 3-4 timer.
Fruktose er overhodet ikke lavkarbo!
Det inneholder 99g karbo pr 100g!
Enkel og grei oppskrift på denne gode kaken med bringebæriskrem. Iskremen smakte himmelsk godt til mandelbunnen, så dette ble virkelig en kulinarisk smaksopplevelse.