Ingredienser
6 plater gelatin 2 ½ dl kokende vann 0.5 dl erlet + 2 dl kaldt vann 1 ½ dl sukker 2 dråper mandelessens
Tilberedning
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Kok opp 2 ½ dl vann. Ta kjelen av varmen, og rør inn sukkeret. Ta opp gelatinplatene og klem ut det meste av vannet. Rør disse inn i det varme vannet. Bland i resten av ingrediensene, og tøm over i en passe form/porsjonsformer. Unngå plast, da mandelessensen kan påvirke visse typer plast negativt. Serveres med rød dessertsaus eller hermetisk frukt. Bruk gjerne noe friskt, da geléen er ganske søt.

Mer om emnet: Mandelgele uten melk

Mandelgele uten melk er en sunn, deilig og allergivennlig dessert som de fleste kan nyte. Hovedelementene i denne retten er mandelmelk og gelatin, men mange oppskrifter inkluderer også en rekke andre ingredienser for å forbedre smak og tekstur. Med denne spesielle oppskriften kan du sette din egen vri på en tradisjonell dessert, samtidig som den kan tilpasses for personer med melkeintoleranse eller veganere.

Det første trinnet i å lage mandelgele uten melk er å forberede mandelmelken. Selv om du kan kjøpe den ferdiglaget i butikken, kan det være en god ide å lage den selv for å sikre at den er fri for tilsetningsstoffer og konserveringsmidler. Lærdal om prosessen for å lage mandelmelk er enkel: bland bløtlagte mandler med vann og sil ut massen for å få en glatt væske.

I mellomtiden bløtlegges gelatin i kaldt vann for å gjøre det lettere å blande det med mandelmelken. Gelatin er en type protein som, når det blandes med en væske, utvikler en gelé-lignende konsistens. Men hvis du lager en vegansk versjon av denne desserten, kan du bytte ut gelatin med agar-agar, som er et plantebasert geléfremstillingsmiddel.

Når gelatinet eller agar-agar er ferdig bløtlagt, varmes mandelmelken opp til kokepunktet. Gelatinet eller agar-agar tilsettes, og væsken røres kontinuerlig for å forhindre klumper. Du kan også legge til søtningsmiddel som honning, sukker eller kunstig søtningsstoff, avhengig av dine diettrestriksjoner og smakspreferanser.

Etter at væsken har nådd kokepunktet, fjernes den fra varmekilden og helles i en mold. Noen foretrekker bruken av individuelle dessertkopper for enkel servering, mens andre velger en stor våtform for å lage en større geleblokk. Uansett valg, bør væsken avkjøles til romtemperatur før den plasseres i kjøleskapet for å stivne.

Mandelgele uten melk er en velsmakende, sunn dessert som kan tilpasses etter individuelle smakspreferanser og diettrestriksjoner. Enten du lager det for en spesiell anledning eller bare som en hverdagsdessert, tar denne desserten lite tid å lage og er godt mottatt av både barn og voksne. Det beste med alt er at det ikke krever avanserte kulinariske ferdigheter, og resultatet er alltid tilfredsstillende og deilig.