Ingredienser
100 gr smør eller margarin 3 dl sukker 1 dl brunt sukker 4 egg 100 gr kokesjokolade 2 dl hvetemel 2 ts vaniljesukker 2 dl skårne eller hakkede mandler
Tilberedning
Rør smør (margarin ), sukker og brunt sukker porøst. Tilsett eggene ett om gangen, og visp røren jevn. Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikro på svak varme. Bland hvetemel og vaniljesukker. Bland sjokoladen og melblandingen i røren. Hell røren i en smurt og bakepapirkledd langpanne, ca 30×40 cm. Strø over skårne eller hakkede mandler. Stek kaken nederst i ovnen ved 200 grader i ca 15 minutter eller til den er passe stekt. Skjær kaken i ruter mens den ennå er varm.

Mer om emnet: Mandelruter med sjokolade

Mandelruter med sjokolade har blitt en stadig mer populær dessert blant både store og små. Dette dyrebare baktet er en perfekt balanse mellom et søtt kick og en unik, knasende tekstur, skapt av mandlene. Selv om de kan være en nøtteløs versjon for de med allergier, gir mandlene en distinkt smak og tekstur som virkelig gjør dette baktet noe spesielt.

For å lage mandelruter med sjokolade, starter du med å blande sammen en enkel deig av mel, sukker, smør og mandelmasse. Etter dette, vippes deigen ut på et bakepapir og stekes. Sjokoladeglasur, fremstilt ved å smelte din prefererte type sjokolade, påføres deretter på den avkjølte kaken, for å gi den en ekstra rik og sofistikert smak.

En av de unike egenskapene med mandelruter med sjokolade er deres allsidighet. Ikke bare er de deilige som dessert etter et rikt måltid, men de er også en nydelig liten godbit til en kopp kaffe eller te. Det er også en kjempefin idé å lage mandelruter med sjokolade som en del av en jule- eller påskekake. Nesten alle anledninger kan bli løftet opp med disse delikatessene.

En annen særegenhet med mandelruter er muligheten for å tilpasse dem. Til tross for at tradisjonell oppskrift holder seg til mandler og sjokolade, kan du gjerne introdusere andre nøtter som hasselnøtter og valnøtter. Du kan også eksperimentere med ulike typer sjokolade – mørk, melke eller hvit – eller til og med prøve å tilsette frukt som bringebær eller kirsebær.

Kort oppsummert, mandelruter med sjokolade er en deilig og allsidig dessert som kan nytes ved forskjellige anledninger. Ved å prøve forskjellige tilpasninger, kan du enkelt lage et bakverk som passer til dine personlige smakspreferanser.