Ingredienser:
br>1 1/2 kg benfritt, mørt dypfryst elgkjøtt
Marinade:
1 l vann
1/2 dl salt
2 kjøttbuljongterninger
1 ss sukker
1 gul løk
1 gulrot
1 ts svart pepper
2 laurbærblad
1 bunt persille
Grønnsaksblanding:
20 babymais
4 røde paprika
3 pk. grønne bønner
2 ss olivenolje
1/2 ts salt
Fremgangsmåte:
br>Legg kjøttet utint i en form og stek det ved 100 C på nederste rille i 12 timer. Stikk et steketermometer inn i midten av steken etter 3-4 timer. Når termometeret viser ca 70 C og kjøttet er rosafarget er det ferdig.
Kok oppvannet til marinaden og tilsett salt, buljongterninger og sukker. Skrell løken og gulroten og skjær dem i skiver. Legg det i marinaden sammen med grovstøtt svart pepper og laurbærblader. Tilsett også finhakket persille.
Kok marinaden i 5-10 minutter. Hell den deretter over kjøttet i formen eller i en passe stor bolle. Marinaden må dekke alt kjøttet. La steken stå i minst 6 timer og skjær den deretter i tynne skiver.
Skjær babymais, renset paprikaer og bønner i centimeterstore biter. Fres det i smør noen minutter og tilsett salt.
Server grønnsaksblandingen sammen med steken.