3/4 kg indrefilet av lam eller storfe
3 små bakte hvitløkbåter (bakes i ovn ved 180 grader i ca en alv time)
frisk basilikum
1 dl olivenolje
grovt havsalt
Ratatouille
0.5 grønn squash
0.5 aubergine
2 x 1/2 liten paprika i ulike farger
0.5 liten løk
1 sjalottløk
0.5 hvitløkbåt
1 ss finhakket basilikum
0.5 ss chilisaus
saft fra 1/2 sitron
salt
pepper
olje
1 pakke butterdeig fra kjøpmannens kjøpedisk
Rens fileten for hinner og sener. Knus hvitløk, basilikum og salt sammen med olje i en morter til tykk saus. Ha sausen og fileten i en plastpose og knyt igjen. La det marinere 3-4 timer. Hell av marinaden. Fileten brunes i tørr jernpanne, olje fra marinaden er nok fett. Stekes i oven ved 180 grader 2 3 minutter. Skal hvile.
Til ratatouille finhakkes hvitløk og sjalottløk. Fres i litt olje. Resten
skjæres i terninger (2 x 2 cm). Tilsettes i panne og får frese seg blankt. Tilsett chili og fres sammen til grønnsakene er nesten kokt. Smak til med sitron, salt og pepper. Rør inn basilikum og avkjøl.
Halvtin butterdeigen. Kjevle skikkelig ut. Fyll med ratatouille og rull sammen. Legges på papirkledd bakebrett. Pensles med eggeplomme. Dryss ev. på litt sesamfrø. Stekes som angitt på pakken, til gyllen og sprø. Skjæres i porsjonsstykker og anrettes sammen med indrefilet i skiver (se bildet). Pynt med friske urter.