Marinert og grillet – stekt ytrefilet av svin

Ingredienser
600 g ytrefilet av svin 3 ss ristet kokosmasse 2 ss sweet chilisaus 2 ss japansk soya 4 ss tamarind saften fra 1 lime 1 ts honning 2 ss hakket frisk koriander 3 ss olje
Tilberedning
Skjær kjøttet i skiver a 5-7 mm. Rist kokosmassen i tørr stekepanne til svakt gyllen. Bland med de andre ingrediensene til marinaden og hell over kjøttskivene. La stå i minst to timer. Eller noen dager, jo lengre jo bedre

Mer om emnet: Marinert og grillet – stekt ytrefilet av svin

Grillkulturen er godt etablert i Norge, og for en som er glad i grillet mat, kan det være en nytelse å tilbrede en marinert og stekt ytrefilet av svin. I tillegg til å være et populært valg til grillmiddagen, blir ytrefilet av svin også hyppig servert på restauranter grunnet dets mørhet og særdeles gode smak.

Marineringsprosessen er et sentralt steg i tilbredelsen av en god grillrett. Hensikten med marinaden er å trenge inn i kjøttets fibre, mykgjøre det og tilføre dybde og kompleksitet til smaken. En tradisjonell marinade for svin inkluderer ofte ingredienser som olivenolje, hvitløk, sitrus og urter. Noen tilsetter også litt brunt sukker eller honning for en mild sødme.

Ytrefilet av svin er en utmerket utgangspunkt for grilling, takket være dens mørhet. Kjøttstykket er lett å håndtere på grillen og det tar heller ikke lang tid før den er ferdig grillet. Men husk, tålmodighet er nøkkelen til et vellykket resultat. Svinet bør grilles sakte over indirekte varme for å sikre at den blir jevnt tilberedt, og for å unngå at overflaten blir brent.

Etter grilling, er det lurt å la kjøttet hvile i noen minutter før det skjæres opp. Dette sikrer at kjøttets safter fordeles jevnt, slik at det blir ekstra mørt og saftig. Server gjerne den marinerte og grillede ytrefileten med en frisk salat, grønnsaker eller poteter.

Avslutningsvis, en marinert og stekt ytrefilet av svin er en nydelig rett som både er lett å tilberede og servere. Om du følger disse trinnene, vil du garantert imponere dine gjester med et saftig, velsmakende og mørt kjøttstykke.

Legg igjen en kommentar