Ingredienser:
500 g benfritt kjøtt av rådyr eller 1,2 kg kjøtt med ben 2 ss margarin 1 ts salt 1 krm pepper 1 ts paprikapulver 4 dl avsilt marinade 2 ss tomatpuré 8-10 småløk 1-2 gulrøtter 2 dl créme fraîche Marinade: 5 dl øl 1 stor løk 4 kryddernelliker 8 hele pepperkorn 10 einerbær 1 ts timian

Fremgangsmåte:
Skjær kjøttet i biter. Bland ingrediensene til marinaden (skrell og del løken, knus pepper og einerbær). Legg kjøttet i doble plastposer. Hell i marinaden. Knyt igjen posen og la den ligge kjølig. Mariner i ca 1 døgn. Snu posen noen ganger under marineringen. La kjøttet renne av. Ta vare på marinaden. Varm smør i stekepannen og brun kjøttet. Ha ikke i for mye kjøtt om gangen. Da avkjøles pannen og det blir vanskelig å få jevn bruning. Ha kjøttet over i en gryte. Strø på salt, pepper og paprikapulver. Tilsett den avsilte marinaden og tomatpuré. La koke i ca 1 time eller til kjøttet er mørt. Skrell småløk og gulrøtter. Del gulrøttene. Ha i løken og gulrøttene og la koke 10-15 minutter til. Rør inn créme fraîche og smak til sausen.

Mer om emnet: Marinert rådyrgryte

Marinert rådyrgryte er en populær viltrett i Norge, og mange begynner å eksperimentere med oppskriften når høstjaktsesongen starter. Dette inkluderer gjenskaping av en tradisjonell oppskrift ved å bruke forskjellige marinader for å tilføre smaker og løfte aromaen av retten. Rådyrkjøtt er kjent for sin milde viltsmak, så det er viktig å velge en marinade som fremhever denne smaken uten å overmanne den.

For den perfekte marinert rådyrgryte, kan det anbefales å bruke en marinade bestående av rødvin, sort pepper, hvitløk, rosmarin og enebær. Rødvinen bidrar til å myke opp kjøttet, mens krydderne fremhever dets naturlige smak. Noen foretrekker også å inkludere en søt ingrediens slik som honning eller brun sukker, som balanserer ut den sterke smaken av vin og krydder.

Steke rådyrkjøtt i sin egen marinade bidrar ikke bare til en dypere smak av kjøttet, men bidrar også til å holde det saftig og mør under langsom matlaging. For det beste resultatet anbefales det å marinere rådyrkjøttet i minst 24 timer før det stekes. Dette gir marinaden nok tid til å trenge inn i kjøttet og tilføre smak.

Å lage en marinert rådyrgryte er en tidkrevende prosess, men resultatet er en smakfull og velsmakende rett som best nytes med en side av ristet brød og en god rødvin. Dette er en tradisjonell norsk rett som er verdt tiden og innsatsen det tar å lage den.

På slutten gir marinert rådyrgryte en luksuriøs opplevelse ved matbordet, spesielt i høst- og vintermånedene. Vanligvis servert under spesielle anledninger, det er en rett som er elsket av både lokalbefolkningen og turister alike i Norge.