Ingredienser
6 plommetomater 2 dl marinade til grønnsaker 4 ss tomatpure
Tilberedning
Skold tomatene. Kutt i båter. Spe marinade i tomatpureen og vend forsiktig i nn i tomatene. Tilsett gjerne finhakkede urter.

Mer om Marinerte tomater

Marinerte tomater er et friskt, deilig og rikelig tilbehør som gir et pust av sommer til noe måltid. Denne enkle, men smakfulle delikatessen, er smaksatt med forskjellige urter og krydder, og er en fin måte å utnytte tomatene på når de er på sitt høydepunkt.

I det siste har marinerte tomater opplevd en økning i popularitet, takket være sin allsidighet i mange retter. Oppskrifter på marinerte tomater varierer bredt, avhengig av det regionale kjøkken og personlige preferanser. Noen foretrekker å marinere sine tomater med en blanding av olivenolje, hvitløk, løk og ferske urter som basilikum, rosmarin og oregano. Andre krydder som ofte inkluderes er salt, pepper og sukker for å fremheve tomatens naturlige sødme. Til tross for forskjellene, er hovedformålet med marinering å intensivere tomatenes naturlige aroma og smak.

Marinerte tomater er ikke bare et lekkert tilbehør, de er også svært ernæringsrike. Tomater er en fremragende kilde til vitamin C, kalium og lycopene, et kraftig antioksidant synd kjent for dens potensielle helbredende egenskaper. Når de blir marinert, blir disse næringsstoffene mer uttalt og potensielle helsefordeler øker.

Å lage marinerte tomater er en enkel prosess. Tomatene blir skåret i jevn tykkelse for å sikre jevn marinering. Deretter blandes tomatene med urter og krydder, og deretter dekket med nok olje til å nedsenke dem helt. En annen metode innebærer å la tomatene marinere i en blanding av eddik og olje, som gir en mer intens smak. Etter marinering, kan tomater oppbevares i kjøleskapet i flere dager eller uker, avhengig av oppskriften.

I tillegg til å være serveret som et tilbehør, kan marinerte tomater brukes i et utvalg av retter. De er flotte i salater, sandwicher, pasta retter og pizzaer. De legger til en distinkt og iøynefallende smaksprofil som forbedrer det overordnede måltidet. Tomatene kan også bli kuttet opp og blandet med andre grønnsaker for å lage en frisk og fargerik salat.

I et nøtteskall, er marinerte tomater ganske enkelt tilberedt, næringsrikt og deilig. De er ganske allsidige og kan forbedre mange forskjellige retter med sin unike og tiltalende smakprofil. Så, neste gang du har noen ekstra tomater, hvorfor ikke prøve å marinere dem?.