Ingredienser

# Lyst fyll: 125 g margarin
# 150 g sukker
# 2 egg
# 1 1/2 dl melk
# 3 dl mel
# 2 ts bakepulver
# 2 ts vaniljesukker

# Mørkt fyll: 2 ss kakao
# 2 ss sukker
# 2 ss melk

Tilberedning

Bruk enten en avlang form (1,5 liter) eller en rund form (24 cm). Smør formen eller legg i bakepapir som dekker bunnen og kortsidene av formen for å hindre at kaken deler seg når du velver den ut av formen.

Rør margarin og sukker hvitt og rør så inn ett egg om gangen. Tilsett siktet mel, bakepulver og vaniljesukker vekselvis med melk. Ha 2/3 av røra i formen og bland kakao, sukker og melk i resten (som fortsatt befinner seg i bollen). Lag en fordypning (hvis det går) i den lyse røra (i formen) og hell den mørke røra oppi. Bruk en gaffel for å lage mønster i deigen. Rull deigen rundt gaffelen eller bruk en kniv til å lage rette V-mønster ved å dra den langsetter formen. Ikke rot for mye i deigen da det kjapt blir til at kaken nesten bare blir mørk. Meningen er jo å få et «marmor»-mønster (skjønte du ikke navnet på kaken før nå bør du oppsøke hjelp 😉 Sett kaken på nederste rille i ovnen og stek avlang form ca 40 minutter og rund form ca 30 minutter – begge på 175 grader. Avkjøl kaken før du skjærer den løs langs kanten av formen.