2 løk
1 grønn paprika (jeg bruker to)
1 boks sjampinjong i skiver (200 g)
1 ss smør eller margarin
1 ss hvetemel
1 dl chilisaus (jeg bruker halvt Heinz chilisaus og halvt en sterk en)
2 dl husholdningsfløte (jeg bruker 3)
1 ts salt
1 krm hvit-eller svart pepper
1 krm kajennepepper (jeg smaker til, og har sikkert 1 ts)
2 1/2 dl langkornet ris (jeg koker 3-4 porsjoner ris til to stk)
4 ts presset limesaft
300-400 g pillede reker
3 ss appelsinjuice
1 dl vann
1 lime til pynt
1 pose nachos
revet ost
1. Skrell og hak løken. Skyll og rens paprikaen, og skjær den i strimler. La soppen renne av (jeg bruker av og til fersk sopp).
2. Smelt smør eller margarin i en lav, vid kjele. Tilsett løk og sopp. Fres blandingen i ca 3 min. Dryss mel over, og rør om. Rør inn paprika, chilisaus, fløte, salt og krydder. La retten koke uten lokk i 8-10 min.
3. Kok opp vann i en kjele. Tilsett ris og presset limesaft. La risen koke til den er ferdig.
4. Tilsett reker, appelsinjuice og vann i gryten. Kok opp. Ha i rekene helt på slutten, la dem bli gjennomvarme. Ikke kok for lenge, de blir fort seige.
5. Legg nachos utover et stekebrett, dryss over revet ost, og hiv inn i ovnen på ca 250 grader, da tar det bare et par minutter før osten er smeltet.
6. Legg rekeretten på et serveringsfat med risen ved siden av. Pynt med lime, og server straks.