Ingredienser:
600-700 gram aubergine
500 gram squash
100 gram løk
2 små bokser hakkede tomater
olivenolje
1-2 hvitløkbåter
salt og pepper
2-3 ts hvitvinseddik
300 gram mozzarella
revet parmesan
1 ts sukker
Fremgangsmåte:
1. Skjær aubergine i skiver, dryss salt på og la den trekke i ca. 1 time for at bitterstoffene skal komme ut.
2. Hakk løk og skjær squash i skiver.
3. Fres løken blank i olivenolje, press hvitløk over, tilsett tomatene, salt, pepper, sukker og hvitvinseddik. La sausen trekke uten lokk, i ca. 45 minutter.
4. Damp squashen noen minutter i litt lettsaltet vann.
5. Tørk av aubergineskivene med kjøkkenpapir. Vend dem i hvetemel og stek forsiktig på begge sider i oppvarmet olivenolje. Legg dem etter hvert på kjøkkenpapir. Deretter i ildfast fat.
6. Fordel godt avrent squash oppå, mozzarella i skiver og tomatsausen på toppen.
7. Strø på parmesan eller annen revet ost. Stek ved 200 grader i ca. 30 minutter.
8. Server med brød og grønn salat.