Ingredienser:
1 eggehvite 1/4 ts sitronsaft (sånn gul «te-flaske») ca 4 dl melis

Fremgangsmåte:
Visp eggehviten til den er lett og luftig, tilsett sitronsaft. Sikt melisen gradvis i til icingen er fast, dvs at den ikke siger sammen når du stopper mikseren. En måte å teste det på er å ta litt icing mellom tommel og pekefinger, og dra fingrene fra hverandre. Icingen skal lage topper som ikke siger på fingrene.

Mer om emnet: Melisglasur

Melisglasur, består vanligvis av en enkel blanding av melis og væske, er en viktig del av mange bakeselskaper. I tillegg til å gi et søtt supplement til mange desserter, gir melisglasur også en estetisk attraktiv finish, noe som forbedrer presentasjonen. Fra grunnleggende oppskrifter til mer komplekse varianter, gir melisglasur uendelige muligheter for tilpasning og kreativitet i kjøkkenet.

Det er viktig å merke seg at proporsjonene av ingrediensene kan variere avhengig av hvor tykk eller tynn du ønsker din melisglasur. Generelt bruker grunnleggende oppskrifter en del væske for hver fire deler melis. Væsken kan være alt fra vann, melk, juice eller alkohol, avhengig av smaken du ønsker å oppnå. Hvis du ønsker en sterkere, mer robust smak, kan du vurdere å bruke en smaksatt væske som sitronsaft eller appelsinjuice.

Noe av det som gjør melisglasur så populært, er at det er veldig enkelt å lage. Alt du trenger er melis, en væske og en bolle for å blande ingrediensene. Du kan tilpasse glasuren etter dine egne preferanser, og legge til ekstra ingredienser for å forbedre smaken, som for eksempel vaniljeekstrakt eller kakao.

Likevel, selv om melisglasur er enkel å lage, er det noen vanlige feil som kan påvirke kvaliteten på glasuren. For eksempel kan overdreven blanding gjøre glasuren kornete i stedet for glatt. Derfor er det viktig å blande ingrediensene nøye og med riktig hastighet. I tillegg kan for mye væske gjøre glasuren for tynn og gjennomsiktig, mens for lite væske kan gjøre den for tykk og vanskelig å spre.

Melisglasur har vært en stund for lenge nå, og mange ulike kulturer har deres tolkninger og varianter. For eksempel, i Det forente kongerike er melisglasur kjent som «icing» og er ofte brukt på kaker, cupcakes og annen bakverk. I USA, derimot, er «glaze» en lettere versjon av icing, og den er ofte brukt på donuts og andre søtsaker.

Med sin enkle tilberedning og allsidighet, er melisglasur en elsket ingrediens for bakere over hele verden. Enten den brukes som fylling, dekorasjon eller et enkelt strøk på toppen av dine favorittgodterier, gir denne grunnleggende men deilige glasuren et snev av sødme og raffinement til hvert bakverk.