Ingredienser:

Beregn 1 – 2 fileter per person. Lag marinade og legg filetene i denne i noen timer eller natten over.

Meksikansk marinade
3-4 chilipepper uten frø
3-4 hvitløkfedd
8-12 pepperkorn
1 ss timianblader
1 ts spisscummin
1 ts malt nellik
1 ts salt
1 dl olivenolje
1 dl hvit eddik eller sitron
Bruk morter eller mikser og bland inn olje og eddik tilslutt. Helles over kalkunfiletene. For best resultat la ligge natten over. Legges så på grillen og blir raskt serveringsklare!

Til dette serverer du:

Mexikansk salat
2-3 ulike bladsalater (f.eks. issalat, lollo rosso, bladsalat)
1 boks hermetiske brune bønner
1-2 dl friske babymais (ev. hermetiske)
2-3 paprikaer i ulike farger
1-2 ss olivenolje helles over den ferdige salaten

..og disse to kalde sausene fra Sør-Amerika:

Ananas-salsa
1/2 ananas
1 nektarin
1 ss revet frisk ingefær
1 dl hakkede korianderblader
1 ts hakket chili uten frø eller 1 ts chilisaus
2 ss appelsinjuice
2 ss råsukker
Hakk ananas og nektarin lett før det andre blandes inn.
Sett kjølig før bruk. Holder seg flere dager i kjøleskap.

Chili letter fordøyelsen, og kan uskadeliggjøre bakteriene i maten. Kjekt å spise når du er på reise! Stoffet capsaicin er varmende og stimulerende.

Chimichurri
1/2 dl hakket bladpersille
1/2 dl hakket basilikum
5-10 hvitløksfedd finhakket
1-2 jalapenochili finhakket uten frø
3 dl olivenolje
1 presset sitron eller tilsvarende rødvinseddik
1 ts salt
1 ts nykvernetpepper
Blandes godt for hånd eller i mikser.
Settes kjølig før bruk. Holder seg lenge i kjøleskap.
Kan også brukes som dipp, marinade eller grillolje!

Tilberedning:

Meksikansk mat er først og fremst mange smaker og sterke farger. I Mexico serveres det mange små retter på bordet, som skal blandes, dyppes og smakes. Ris er ikke bare ris i Mexico, ris serveres aldri uten tomat, kraft, krydder eller grønnsaker.

Mange smaker, sterke farger, mange små retter på bordet som blandes, dyppes og smakes individuelt. Vi eeelsker det!