Ingredienser:
7-800 g filet av torsk (kan også bruke sei eller uer)
2-3 ss margarin/smør
4-5 sjalottløk eller småløk (se an størrelsen litt)
1/2 purre
1 fedd hvitløk (ha gjerne i mer hvis du er glad i hvitløk)
1 gulrot
2 poteter
1 lite stykke sellerirot (ca 50 g)
1 l god fiskekraft/buljong
1 dl matfløte
1 ss hvetemel
1/2 dl eplejuice + 1 ts 7% eddik (jeg bruker hvitvinseddik)
2-3 ts salt
1/2 ts hvitt pepper
Fremgangsmåte:
Skjær løk, purre og hvitløk i små terninger og surr dem myke i margarin/smør. Tilsett 1 l fiskekraft. Rens og skjær de resterende grønnsakene i terninger eller strimler og ha oppi. Kok opp og la suppa trekke til grønnsakene er nesten møre. Rør ut hvetemelet i matfløten og jevn suppa. Kok opp og la den koke et par minutter. Skjær fisken i store biter og legg dem i suppa. La det hele trekke til fisken er kokt. Smak til suppa med salt, hvit pepper, eplejuice og eddik.