Ingredienser

800 g harrfilet
800 g skrelte store poteter
1/2 gul og 1/2 grønn squash
300 g gule tomater
1 dl hvitvin
5 aprikoser
2 røde tomater
4 fedd hvitløk
2 ss smør
1 dl extra virgin olivenolje
1 liten kvast timian
Salt og pepper

Tilberedning

Poteter: Skrell potetene og skiv dem nesten helt igjennom med en kniv. Ha noen klatter smør over. Stek i ovn ved 200°C i 40 – 50 minutter.

Tomatconcasser: Skåld tomatene i kokende vann og hold dem under rennende kaldt vann noen sekunder. Flå de røde tomatene, del dem i 4 og ta ut kjerner og frø. Hakk tomatkjøttet i terninger og smak til med salt og pepper.

Harr: Fisken renses og skrapes fri for skjell, Behold skinnet på. Del fisken i serveringsstykker og stek dem på sterk varme med skinnsiden ned i litt olje til skinnet blir sprøtt.

Grønnsaker: Bruk de ytterste 3 – 4 mm av squashkjøttet. Skjær kjøttet i små terninger. Stek terningene og hele hvitløksfedd i olivenolje på sterk varme i ca 2 minutter. Smak til med salt, pepper og timian.

Saus: Del de gule tomatene i 4 og ha dem i en kjele sammen med aprikosene. Etter at det har saftet seg, tilsettes vinen og væsken kokes ned til det halve. Kjør blandingen glatt med en stavmikser.

Servering: Legg squash på tallerkenen og anrett potetbiter og fisk oppå. Sausen fordeles rundt. Pynt med tomatconcasser og hvitløkfedd.