Ingredienser:

BUNN: (Denne og eggekremmen kan du lage ferdig dagen før den skal serveres). Dersom du ikke vil bruke eggekrem kan du like gjerne bruke vaniljekrem.

6 eggehviter
3 dl sukker
3 dl melis
2 ts potetmel
2 ts vaniljesukker

EGGEKREM:
6 Eggeplommer
150 gr melis
1 dl matfløte
2 ts vaniljesukker
50 gr smør
2 ts maizenamel

Tilberedning:

EGGEKREM:
Kok opp eggeplommer, melis, fløte og vaniljesukker på middels varme. Her MÅ du røre absolutt hele tiden så det ikke brenner i bunnen. Ta det av med det samme det når kokepunktet. Når det er nesten helt avkjølt rører du inn smør og maizenamel.

Nå kan du fylle i eggekrem på hver kake og sette dem på et kjølig sted til rett før de skal serveres.

BUNN:
Pisk eggehvitene til de begynner å bli ganske stiv. Rør så inn sukker (piskes godt inn) deretter melis som piskes lett inn.

Du kan blande potetmel og vaniljesukker inn i melisen før du har den i eggehviten.

Settes på bakepapir (som er drysset med litt melis). Bruk skje og lag runde kaker som er ca 10 cm i diameter og ca 5 cm høy. Du må steike i 2 omganger da du ikke får plass til alle på et brett. Men du kan også halvere oppskriften. Lag en fordypning i hver kake til å fylle i eggekremmen, kakene vil utvide seg under steiking så lag litt avstand mellom dem.

Brettet settes på nederste rille i ovnen på 125 grader i 55 min. Når tiden er ute slår du av steikeovnen og lar dem stå i 10 min til. Så åpner du ovnsdøren og lar dem stå i enda 10 min før du tar dem ut.

Når de er blitt kalde kan du ta på eggekremmen.

SERVERING:
Legg vaniljeis oppå eggekremen med skje eller kniv.
Legg deretter bær oppå isen. Her kan du selvfølgelig bruke det du måtte ønske men denne blandingen smaker ekstra godt : Jordbær, bringebær, bjørnebær og blåbær. Til slutt litt terninger av banan.