Ingredienser

Bunn
# 3 egg
# Ca 0,9 dl sukker (75g)
# Ca 1,3 dl hvetemel (75g)
# 60g grovhakkede, skåldede mandler (6ss)
# Eventuelt revet skall fra ½ sitron

Fyll
# 4 eggeplommer
# 50g sukker
# 4-6 ss sukrete molter eller moltesyltetøy, eventuelt 2-3 ss moltelikør eller konjakk
# 3 dl kremfløte

Tilberedning

Bunn:
Still stekeovnen på 180 gr varme. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Vend inn siktet hvetemel og mandelhakk. Ha massen i en papirkledd springform ca 23 cm i diameter) Sett formen i den varme ovnen og stek kaken ca 35 minutter.
Fyll:
Bland eggeplommer og sukker i en bolle, og plasser bollen i en liten kjele med kokende vann. Pisk kraftig til eggedosisen er kremaktig og lys gul. Pass at temperaturen ikke blir for høy, da blir det eggerøre. Ta bollen raskt ut av kjelen og sett den i kaldt vann. Fortsett å piske til eggedosisen er nesten kald. Bland i moltene og eventuelt likøren. Visp kremfløten til krem – den skal ikke være helt stiv. Bland kremen i molteblandingen, smak om nødvendig til med mer molter eller sukker. Dekk bunnen av en springform med bakepapir og hell i parfaiten. Sett formen i fryseren over natten. Ta ut formen fra fryseren ca 20 min før servering.

Ta parfaiten ut av formen og legg den over på et fat. Pynt med stivpisket krem og noen pene molter. Server gjerne med småkaker og litt varme molter ved siden av. Å servere moltekremen som is kan være en delikat variasjon.