Ingredienser

pr porsjon som hovedrett
1 kg Norske Dyrkede blåskjell
1/2 stilk stangselleri, finhakket
1/2 liten løk, finhakket
5 cm purre, finhakket
1 ss smør eller olivenolje

Tilberedning

Vær generøs – kjøp inntil 1 kg Norske Dyrkede Blåskjell per gjest. Oppbevar skjellene kjølig og mørkt (tildekket). Kun levende skjell skal brukes. De skjellene som gaper litt, vil lukke seg om du gir de et lite kakk. Tviler du så legg dem i vann. Kast de som ikke lukker seg. Ha blåskjellene i en kjele sammen med løk, purre, selleri og smør/olje. Bruk sterk varme, da går det raskt. Sett på lokk. Etter 3- 4 minutter ristes kjelen 3 ganger, slik at de underste skjellene kommer opp. Damp videre 3 – 4 minutter til skjellene har åpnet seg og server straks. Når skjellene åpner seg kan du tilføre den smaken du ønsker. Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping. Tips Majones og Pommes frites brukes som tilbehør. Nystekt loff smaker også godt som tilbehør
Moules Red Hot Chilli
pr porsjon som hovedrett
1 Moules basisgryte (NB! se oppskrift på Moules Basis Gryte)
1 finhakket rød chilli (sterkt)
1 stk sitrongress eller sitronskall
1 dl kokosmelk
Finhakk den nederste og innerste delen av sitrongresset og skjær resten i ca 3 cm store biter. Tilsett kokosmelk, finhakket chili og sitrongress når blåskjellene er dampet og åpne, rist, kok opp og server straks. Tips Kokosmelk kan byttes med fløte. Søt chillisaus kan brukes til slutt for å gi sterkere smak