Kjøttsaus:
ca 500 g kjøttdeig eller kvernet lammekjøtt
2 ss smør
2 løk
1 grønn paprika
2 ts salt
3/4 ts pepper
3/4 ts oregano
1/2 ts kanel
1 laurbærblad
1 båt hvitløk
ca. 1 dl vann
1 boks tomatpuré (ca 130g)
1 aubergine
2 ss salt
Ostesaus:
4 dl melk
3 ss hvetemel
ca 200g revet hvitost
2 egg
* Skjær auberginen i ca 1/2 cm tykke skiver og dryss over saltet.
* Brun kjøttdeigen i smør i en varm panne. Gni den ut med en gaffel/stekespade, slik at den blir kornete. Tilsett finhakket løk.
* Tilsett paprika i biter, salt, pepper, krydder, vann og tomatpuré. Kok opp alt og la alt trekke til en tykk saus. Smak evt. til med salt og krydder.
* Visp sammen melk og mel og rr til det koker opp. Ta kjelen av varmen og tilsett revet hvitost. Avkjøl litt og rør inn eggene.
* Smør en ildfast form. Skyll av saltet på auberginskivene. Legg lagvis kjøttsaus og aubergineskiver og hell ostesausen over. Dryss litt revet ost over til slutt. Stekes i ovn ved 200 grader i ca. 40 min.
Serveres med en grønn salat og evt. brød