Ingredienser

2 auberginer
salt, pepper, olivenolje
Kjøttsaus:
500 gr kverna lammekjøtt
2 hakka løk
4 fedd hakka hvitløk
2 ts malt kanel
2 ts oregano
1 boks hermetiske tomater
4 ss tomatpurre
2 dl rødvin
4 ss frisk ,hakka persille
olje, salt pepper

Tilberedning

Rens og skjær auberginer i skiver, dryss salt på og la ligge i 2 timer, tørk og klem ut all fuktighet. Stek dem i olje, la fettet renne av.
Til kjøttsausen lar du løken surre til myk, legg i kjøtt, la surre til det ikke er rosa, ha i resten, la det småkoke til nesten all veske er kokt inn, ca 15 minutter.
Lag ostesaus
5 dl melk
2 ss mel
2ss margarin
1 ts muskatt
salt og pepper
4 egg
250 gr ost

Til ostesaus koker du opp mel ,melk og smør, smak til krydder, ha i piska egg, ost til slutt.
Smør en ildfast form, ha i kjøttsaus, legg over auberginer, til slutt ostesaus som lokk.
Stekes i 190 grader i 45-60 minutter. La formen hvile i 15 minutter .

Server taziki og brød til.