2 dl brun ris (eventuelt basmati-ris)
4 dl vann
3 soyabuljongterninger (helsekost)
2 små laurbærblader
1/8 ts pepper
1/8 ts kajennepepper
3 poteter
250 g nøtter
6-8 ss melk (gjerne soyamelk, obs: uten tilsatt sukker)
kavringstrø (eller tørre brødsmuler)
evt litt smør
1-2 tomater
Hell risen i en bolle og skyll den i mange vann helt til skyllevannet er klart, eller la vannet stå og renne oppi bollen eller kasserollen (fjerner løst mel som gjør risen klebrig). Kok ris i vann tilsatt buljong, laurbærblader og pepper. Det skal være smak på risen, og den skal være tørr når den er ferdig. Kok poteter i lettsaltet vann, mos potetene og rør i ca halvparten av melken til potetstappe. Finmal nøttene, gjerne hasselnøtter. Bland ris, potetstappe og nøtter. Massen skal være fast.
Massen fylles i smurte brødformer. Hell litt melk over som synker ned, strø kavringstrø på toppen. Noen smørklatter kan legges over før steking så skorpen ikke blir for tørr. Stekes ved 200C i 45 minutter nederst i ovnen. Før servering, pynt med tomatskiver eller liknende. Kan serveres med brekkbønner, aspargesstuing og poteter, eller sjampinjongstuing, poteter og salat.
her kan de som aldri har laget nøttestek virkelig få det til.
veldig godt beskrevet fremgangsmåte!
Tusen takk!