Ingredienser

2 dl brun ris (eventuelt basmati-ris)
4 dl vann
3 soyabuljongterninger (helsekost)
2 små laurbærblader
1/8 ts pepper
1/8 ts kajennepepper
3 poteter
250 g nøtter
6-8 ss melk (gjerne soyamelk, obs: uten tilsatt sukker)
kavringstrø (eller tørre brødsmuler)
evt litt smør
1-2 tomater

Tilberedning

Hell risen i en bolle og skyll den i mange vann helt til skyllevannet er klart, eller la vannet stå og renne oppi bollen eller kasserollen (fjerner løst mel som gjør risen klebrig). Kok ris i vann tilsatt buljong, laurbærblader og pepper. Det skal være smak på risen, og den skal være tørr når den er ferdig. Kok poteter i lettsaltet vann, mos potetene og rør i ca halvparten av melken til potetstappe. Finmal nøttene, gjerne hasselnøtter. Bland ris, potetstappe og nøtter. Massen skal være fast.

Massen fylles i smurte brødformer. Hell litt melk over som synker ned, strø kavringstrø på toppen. Noen smørklatter kan legges over før steking så skorpen ikke blir for tørr. Stekes ved 200C i 45 minutter nederst i ovnen. Før servering, pynt med tomatskiver eller liknende. Kan serveres med brekkbønner, aspargesstuing og poteter, eller sjampinjongstuing, poteter og salat.