Ingredienser

1 ss gjær
1 1/2 kopp varmt vann
5 ts sukker
2 ss – piskede egg
2 ss smeltet smør eller grønnsakolje
3/4 kopp krem – rom temperatur
1/4 kopp melk – rom temperatur
2 kopper finbakstmel
4 kopper hvetemel
2 1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1 3/4 ts salt

Tilberedning

(Bruk helst en brødbakemaskin eller kjøkkenmaskin for å blande/kna ingrediensene)
Bland sammen gjær, vann og 1 ts sukker. Bland inn resten av sukkeret, egg og olje. Rør inn krem og melk og det meste av melet (hold av en kopp), bakepulver og salt. Rør til det blir en myk deig. Kna deigen til en smidig deig, bland inn mer mel og kna i 10-15 min.

Plasser deigen i en lett oljet plastpose og la den hvile til dobbel størrelse, eller kjøll ned over natten (deigen kan holde seg opp til 4 dager i kjøleskap). La deigen få romtemperatur før du bruker den (deigen vil også heve når den inntar romtemperatur).

Del deigen opp i stykker på størrelse med en grapefrukt. La den hvile et minutt eller så, og rull ut stykker som er på størrelse med hånden din. Strekk forsiktig lengde og sideveis, slik at du får en tåre formet skive. Plasser deigen på bakepapir, dekk den med et tørkle og la den hvile 10-15 min.

Forvarm gassgrillen til varmeste temperatur (mulig grillen i ovnen også kan brukes?).

Plasser nan stykkene på grillen og ta ned lokket. Stek deigen til den blåser seg opp (3-5 min.) Vend brødet og stek i nye 3-5 min. på andre siden. Deigen kan se svidd ut enkelte steder, men det er OK.

Server straks, eller dekk til med folie og hold dem varme på en annen del av grillen.