Først så vil vi si at dette ikke er et forslag om at du skal åpne opp en egen uautorisert bar etter stengetid men heller et forslag til hvordan du kan bruke dagens situasjon til noe positivt. Kanskje har du vært ute på middag og deretter danset deg igjennom en kort kveld til baren stenger klokken 12. Hvorfor ikke dra hjem å lage noen gode drinker til deg og dine nærmereste, de kan bli minst like gode som de kjøper ute og til en langt lavere pris. Her er noen av de beste og enkleste drinkene du kan lage hjemme.

Først, et spørsmål som vi veldig ofte får og det er om man trenger utstyr for å lage drinker. Her vil vi gjerne få lov å quote Barlife som sier at man trenger ikke mye utstyr men det kan gjøre det lettere. Du kan faktisk komme veldig langt med vanlig glass, en gaffel og en blender. Det som er litt morsomt med barutstyr er at man gjerne har det mer morsomt med en shaker og noen målebegere.

GT

En skikkelig GT kan ingen klare å få opp i halsen. Det du trenger er egentlig bare litt agurk, sort pepper, isbiter, tonic vann og en god gin som du kan velge ut. Veldig mange kjøper veldig kostbar gin men det er som regel mulig å få en god GT av selv de billigste variantene.

Pirat cola

Enkelte vil nok hevde at en pirat-cola er veldig enkelt og kanskje litt barnslig men den faller som oftest i smak. Alt du trenger er cola (med sukker) og rom av ditt valg. Det er her best å velge en veldig brun variant men her kan du teste ut litt forskjellig. En fin liten touch som du kan legge på her er en appelsin-skive på glasset.

Strawberry Daiquiri

Strawberry Daiquiri
Strawberry Daiquiri

Det er som regel ikke bartenderens favoritt og grunnen er at det gjerne blir mye oppvask. Dette er helt klart en drink du ikke lager bare en av men kun om du har flere «bestillinger». Du kan kjøpe egne blandinger på butikken som du raskt bare kan fyke inn i blenderen. Her kan du være litt kreativ når det kommer til ingrediensene.

Alkoholfritt alternativ

Hvis man skal ha en «egen» bar så er det utrolig viktig at man har et alkolfri alternativ. Her kan man selvfølgelig tilby en brus eller en alkolfri øl, men dette er jo veldig kjedelige alternativer. Så her vil vi foreslå at man heller kjører på med noe som heter «mocktails». Dette er altså drinker uten alkolhol. Tine har laget en veldig fin oversikt over forskjellige «mocktails».

Til slutt så kan vi anbefale at man prøver å lage en stemning i stuen når dette foregår. Du kan f.eks sette på litt loungemusikk og ikke minst kanskje gjøre om en kommode til en slags bardisk. Det anbefales at man i tillegg har mengder med vann tilgjengelig og selvfølgelig noe småsnack som f.eks chips eller peanøtter.