Først så vil vi si at dette ikke er et forslag om at du skal åpne opp en egen uautorisert bar etter stengetid men heller et forslag til hvordan du kan bruke dagens situasjon til noe positivt. Kanskje har du vært ute på middag og deretter danset deg igjennom en kort kveld til baren stenger klokken 12. Hvorfor ikke dra hjem å lage noen gode drinker til deg og dine nærmereste, de kan bli minst like gode som de kjøper ute og til en langt lavere pris. Her er noen av de beste og enkleste drinkene du kan lage hjemme.

Først, et spørsmål som vi veldig ofte får og det er om man trenger utstyr for å lage drinker. Her vil vi gjerne få lov å quote Barlife som sier at man trenger ikke mye utstyr men det kan gjøre det lettere. Du kan faktisk komme veldig langt med vanlig glass, en gaffel og en blender. Det som er litt morsomt med barutstyr er at man gjerne har det mer morsomt med en shaker og noen målebegere.

GT

En skikkelig GT kan ingen klare å få opp i halsen. Det du trenger er egentlig bare litt agurk, sort pepper, isbiter, tonic vann og en god gin som du kan velge ut. Veldig mange kjøper veldig kostbar gin men det er som regel mulig å få en god GT av selv de billigste variantene.

Pirat cola

Enkelte vil nok hevde at en pirat-cola er veldig enkelt og kanskje litt barnslig men den faller som oftest i smak. Alt du trenger er cola (med sukker) og rom av ditt valg. Det er her best å velge en veldig brun variant men her kan du teste ut litt forskjellig. En fin liten touch som du kan legge på her er en appelsin-skive på glasset.

Strawberry Daiquiri

Strawberry Daiquiri
Strawberry Daiquiri

Det er som regel ikke bartenderens favoritt og grunnen er at det gjerne blir mye oppvask. Dette er helt klart en drink du ikke lager bare en av men kun om du har flere «bestillinger». Du kan kjøpe egne blandinger på butikken som du raskt bare kan fyke inn i blenderen. Her kan du være litt kreativ når det kommer til ingrediensene.

Alkoholfritt alternativ

Hvis man skal ha en «egen» bar så er det utrolig viktig at man har et alkolfri alternativ. Her kan man selvfølgelig tilby en brus eller en alkolfri øl, men dette er jo veldig kjedelige alternativer. Så her vil vi foreslå at man heller kjører på med noe som heter «mocktails». Dette er altså drinker uten alkolhol. Tine har laget en veldig fin oversikt over forskjellige «mocktails».

Til slutt så kan vi anbefale at man prøver å lage en stemning i stuen når dette foregår. Du kan f.eks sette på litt loungemusikk og ikke minst kanskje gjøre om en kommode til en slags bardisk. Det anbefales at man i tillegg har mengder med vann tilgjengelig og selvfølgelig noe småsnack som f.eks chips eller peanøtter.

Mer om: Når baren stenger klokken 12 så lag drinker selv

Det er ikke alle som liker at festen tar slutt når baren stenger klokken 12. Men heldigvis så er det en løsning for dette – du kan nemlig lage drinker selv. Man trenger ikke å være en erfaren bartender for å kaste seg ut i cocktailens vidunderlige verden. Med enkle ingredienser og litt forskning, kan du tiltrekke oppmerksomhet fra festdeltakerne videre inn i natten.

Først og fremst er det viktig å ha grunnleggende utstyr som et cocktailsett. Dette inkluderer ofte en shaker, et målebeger, en sil, og en muddler. Du trenger også noen nøkkelingredienser som en variasjon av alkoholholdige drikker, friske frukter, bitters og søtstoff som sukker eller sirup.

En annen ting å ta hensyn til når man lager drinker selv, er at det er ikke mengden alkohol som bestemmer en god drink, men balansen mellom smakene. Til å begynne med kan det være en god idé å følge noen oppskrifter før man føler seg trygg nok til å eksperimentere på egen hånd.

Det finnes et hav av cocktailoppskrifter å utforske, fra klassikere som Mojito og Cosmopolitan, til mer ukjente oppskrifter. Internett er en fantastisk ressurs for å finne inspirasjon, samt YouTube videoer som kan gi en visuell veiledning til hvordan man miksere sammen de ulike drinkene.

Mange blir ofte overrasket over hvor gøy og enkelt det kan være å lage sine egne drinker. Videre er det også en flott måte å tilpasse drinkene til dine egne smakspreferanser. Man kan eksperimentere med smakene, og kanskje til og med oppdage nye favoritter.

Husk å alltid drikke med måte. Å lage drinker selv kan være spennende og morsomt, men det er viktig å holde alkoholinntaket på et ansvarlig nivå. God fornøyelse!.