Ingredienser
1 ½ liter nesler 2 ss. smør 2 ss. hvetemel 1 ½ l. væske 3 terninger grønnsakbuljong salt, pepper hakket gressløk kjørvel kokte, halve egg
Tilberedning
Nesleskudd/ blader av eldre nesler skylles og forvelles noen minutter i kokende vann. Ta opp neslene med hullsleiv. Ta vare på vannet. Hakk/mal neslene eller bruk hele nesleblader. Smelt smøret i en stor gryte. Rør i melet og spe med neslekraften og vannet til ca. 1 ½ liter. Tilsett buljongterningene, og neslene. Kokes til buljongterningene er oppløst. Smak til med salt og pepper, og hakket gressløk. Kjørvel er et annet tradisjonelt neslekrydder. Ha 1-2 halve kokte egg i hver tallerken ved servering.

Mer om Neslesuppe

Neslesuppe er en populær rett som har vunnet anerkjennelse i mange deler av verden for sin unike smak og sunnhet. Det er en tradisjonell suppe laget hovedsakelig av ugresset nesle, som er kjent for sine flere helsefordeler. Men, det er mye mer å vite om denne fascinerende retten og dens opprinnelse, tilberedning og ernæringsverdier.

Neslesuppe kommer fra det nordvestlige Europa hvor nesle har vokst vilt i århundrer. Selv om det kan virke merkelig å lage suppe av ugress, har folk i disse regionene brukt nesle som en nøkkelingrediens i matlaging på grunn av den rike ernæringsprofilen. Neslesuppe ble først dokumentert i middelalderen, men det er sannsynlig at oppskriften er mye eldre. Til tross for den brennende følelsen når man berører nesle, mister den denne egenskapen når den blir kokt eller tørket. Derfor er den trygg å konsumere i suppeformat.

Neslesuppe er bemerkelsesverdig enkel å lage. Man trenger bare en håndfull ingredienser, inkludert nesle, løk, poteter og kyllingkraft. Det første trinnet er å plukke unge nesleblader, da de er mer møre og har en mildere smak. Så blir bladene skylt, finhakket og sautert sammen med løk. Deretter tilsettes poteter og kyllingkraft, og suppen får småkoke til potetene er møre. Til slutt pureres blandingen til en glatt suppe. Noen liker å tilsette litt fløte for å gi suppen en rikere tekstur.

Neslesuppe er ikke bare velsmakende, men også rik på ernæringsmessige verdier. Nesle er kjent for sin høye konsentrasjon av vitaminer A, C og K, samt flere essensielle mineraler som jern, kalium og magnesium. Det er også en god kilde til kostfiber, protein og antioksidanter. I tillegg har nesle antiinflammatoriske egenskaper, noe som kan bidra til å lindre tilstander som leddgikt og hayfeber.

I de senere år har populariteten til neslesuppe økt på grunn av den voksende interessen for vill mat og foraging. Folk har begynt å gjenoppdage den gamle kunnskapen om å bruke ville planter i matlagingen, og nesle, med sin overflod og ernæringsverdi, har kommet i sentrum for denne trenden. I tillegg til suppe, kan nesle også brukes i en rekke andre retter, inkludert te, pasta og pesto.

Å tilberede neslesuppe kan virke som en utfordring, men med litt forsiktighet og kreativitet kan du lage en deilig og næringsrik rett. Uansett om du er en erfaren kokk eller en nybegynner i kjøkkenet, vil du sikkert sette pris på den unike smaken og helsefordelene som denne suppen har å tilby.