Ingredienser

185 gr. Mel
½ ts. Bakepulver
60 gr. Sukker
1 ts. Sitronskall revet
1 egg
3 ¾ kremfløte til servering

Fyll:
750 gr. Kremost rørt mykt
250 gr. Sukker
30 gr. Mel
2 ts. Appelsin skall, revet
2 ts. Sitronsskall, revet
4 egg
1 ¾ dl. Kremfløte

Kandisert fruktskall
Finstrimlet skall av 3 lime, 3 sitroner og 3 appelsiner
250 gr. Sukker

Tilberedning

1.
Kjør mel, sukker, sitronskall i ca. 30 sekunder i en food processor til en smulet masse.
Tilsett egget og miks noen sekunder til det er akkurat blandet. Hvelv blandingen ut på et melet bakebord og samle den til en ball. Pakk den inn i plast og sett den i kjøleskapet i ca. 20 min. eller til deigen er fast.

2.
Forvarm ovnen til 210 Celsius. Smør en 23cm. Springform lett. Kjevle ut deigen mellom 2 ark bakepapir til den er stor nok til å dekke bunn og sider i formen. Klem den på plass i formen og skjær bort det overflødige. Ha i bakepapir og deretter ris eller tørre bønner. Stekes i 10 min. Fjern papir og ris el. bønner. Klem deigen lett med baksiden av en skje og stek i ytterlige 5 minutter. Avkjøl.

3.
Fyll :
Skru ovnen ned til 150 celsius. Visp kremost, sukker, mel og fruktskall glatt. Ha eggene i, ett om gangen, og visp mellom hver gang. Visp inn fløten, hell massen over kakebunnen og stek kaken i 1 time og 25-35 min. til den er nesten fast. Slå av ovnen og la kaken avkjøles for åpen ovnsdør. Sett den i kjøleskapet når den er kald.

4. Kandisert fruktskall:
Legg skallene i en kjele med litt vann. Kok opp og la det trekke i 1 min.. La skallene renne av og gjenta med friskt vann. På den måten forsvinner eventuell bitterhet i skall og sirup.
Ha sukkeret i en kjele med drøyt ½ l. Vann og rør over svak varme til sukkeret er oppløst. Ha i fruktskallet, gi det et oppkok, skru ned varmen, og la det trekke i 5-6 min. til strimlene virker gjennomsiktig. Avkjøl, la strimlene renne av og tørk dem på bakepapir. ( sirupen kan serveres til kaken.) Visp kremen og fordel den over den kalde kaken og pynt med kandisert fruktskall.