orientalsk and

Ingredienser
4 andrebryst à 250-300g, uten skinn i strimler 2 ss soyaolje 8 vårløk, i tynne skiver 125g gulerøtter, i tynne strimler 250g sukkererter eller aspargesbønner 1 boks vannkastanjer, 200g, skylt, i skiver marinade 2 ts soyasaus 2 ts rødvinseddik 2 1/2 cm ingefærrot, skrelt og revet 1-2 røde chili, uten frø og stilk, grovhakket revet skall og saft av 1 appelsin 1 ts sesamolje 1 ts maisenna 1 ts sukker salt og pepper
Tilberedning
1. Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle 2. Vend andekjøttstrimlene i marinaden, bland godt, dekk til og la det stå i 10 minutter. 3. Ta strimlene opp av marinaden og tørk dem på kjøkkenpapir. Spar marinaden. 4. Varm oljen i wok eller stor stekepanne og stek andekjøttstrimlene ved sterk varme til de er jevnt brune. Tilsett vårløk og gulerot og brun dem i et par minutter. Så tilsettes sukkerertene som surres med i 1 minutt. 5. Hell marinaden over og surr videre i noen minutter til andekjøttet er mørt. Rør inn vannkastanjene, varm opp og smak til med krydder. Serveres med nudler.

Mer om: orientalsk and

Orientalsk and, også kjent som den østlige spot-billed duck, er en fantastisk fugleart å oppdage. Den tilhører Anas-gruppen, en kategori av fugler som hører hjemme i andefamilien. Betydningsfullt nok er denne anden opprinnelig fra Øst-Asia, spesielt i landene Japan, Kina, og Koreahalvøya. Den har også blitt sett i andre deler av verden, som Russland, Mongolia, India, og til og med så langt borte som Australia.

Orientalsk and skiller seg litt ut i forhold til andre typer andefugl. Den har en distinkt nese, som er lysegrå, nesten hvit i fargen. Dette gir den et unikt og gjenkjennelig utseende. Fuglens kroppsfarger varierer fra mørkebrunt til svart, med varierende grad av hvite flekker.

Denne anden er også bemerkelsesverdig for sin diett som er ganske allsidig. De spiser både planter og smådyr som insekter, skjell og reptiler. Dette gjør den til en effektiv predator i vannmiljøene den bor i.

Orientalsk and er også kjent for sin reproduktive adferd. Hunnen legger vanligvis rundt 8 til 14 egg, og ruger på disse i omtrent 24-28 dager. Dette er en utrolig viktig tid for den kommende avkommet, som er helt avhengig av morens omsorg i de første ukene etter klekking.

Avslutningsvis er orientalsk and en fascinerende fugleart som har vekket interesse hos både fugleentusiaster og forskere. Den er unik både i fysisk utseende og atferd, og gir oss et innblikk i mangfoldet av dyrelivet på vår planet.

Til tross for den forskningen som har blitt utført, er det fortsatt mye vi har å lære om denne fascinerende fuglen. Videre forskning vil helt sikkert føre til flere interessante oppdagelser om orientalsk and og dens tilpasninger i de forskjellige områdene den kaller hjem.

Legg igjen en kommentar