Ingredienser

4 andrebryst à 250-300g, uten skinn i strimler
2 ss soyaolje
8 vårløk, i tynne skiver
125g gulerøtter, i tynne strimler
250g sukkererter eller aspargesbønner
1 boks vannkastanjer, 200g, skylt, i skiver

marinade

2 ts soyasaus
2 ts rødvinseddik
2 1/2 cm ingefærrot, skrelt og revet
1-2 røde chili, uten frø og stilk, grovhakket
revet skall og saft av 1 appelsin
1 ts sesamolje
1 ts maisenna
1 ts sukker
salt og pepper

Tilberedning

1. Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle

2. Vend andekjøttstrimlene i marinaden, bland godt, dekk til og la det stå i 10 minutter.

3. Ta strimlene opp av marinaden og tørk dem på kjøkkenpapir. Spar marinaden.

4. Varm oljen i wok eller stor stekepanne og stek andekjøttstrimlene ved sterk varme til de er jevnt brune. Tilsett vårløk og gulerot og brun dem i et par minutter. Så tilsettes sukkerertene som surres med i 1 minutt.

5. Hell marinaden over og surr videre i noen minutter til andekjøttet er mørt. Rør inn vannkastanjene, varm opp og smak til med krydder.

Serveres med nudler.