Ingredienser:
1 kg kjøtt fra orrfugl
200 g lettsaltet flesk
smør til bruning
1 løk
1 liten boks tomatpuré
1 ss honning
2 ss balsamico
1 liten purre
2 gulrøtter
1/2 sellerirot
5 knuste einebær
1 ts knust svart pepper
1/4 ts nellik
1 laurbærblad
7 dl kraft
3 dl seterrømme
2 ss hvetemel utrørt i litt fløte
100 g skogsopp
persille

Fremgangsmåte:
Start med å dele kjøttet i stykker. Kutt flesk i små terninger, vask og rens grønnsakene for så å kutte også dem i terninger. Løken renses og kuttes i båter.

Brun kjøttstykkene sammen med flesket i en gryte. Tilsett løk, og surr sammen i ett minutt.

Ha i tomatpuré, eddik og honning. Tilsett grønnsakene og slå over kraft til alt sammen er så vidt dekket. Tilsett krydderet og rømme. Pepperen bør være grovknust i en morter eller liknende. Kok forsiktig under lokk til kjøttet er mørt, 45-60 minutter.

Tilsett det utrørte hvetemelet og kok ca 5 minutter til for å få vekk den litt tunge melsmaken. Strø over stekt sopp og persille før servering.

Server en luftig og god potetpuré til, som absorberer den gode sausen.

Porsjoner: 4 porsjoner