Ingredienser
150 gr. margarin 1 ½ dl. hvetemel 1 ½ dl. sukker 3 dl. malte mandler, (100 gr.)
Tilberedning
Ha alle ingrediensene oppi gryten, og varm det opp. ”Del” røren i to. Bruk stekebrett med bakepapir på, tegn to sirkler (ca. 22 cm. i diameter). Bre røren ut over sirklene. Steking: 175 grader, midterste rille, 8-10 minutter. Krem inni: ½ liter fløte 4 plater gelantin 4 -5 ss. bringebærsyltetøy Stivpisk fløten. Rør i oppbløtt og smeltet gelantin + bringebærsyltetøy. Krem oppå: ½ plate Dronningsjokolade litt delfiafett 1 egg Smelt delfiafett og sjokolade over svak varme. Ta gryten av varmen og rør inn egget.

Mer om emnet: Oslo-kake

Oslo-kake er en deilig kake som har tatt navnet sitt fra Norges hovedstad, Oslo. Denne kaken kan ikke direkte kobles til en spesifikke kulturarv eller historisk hendelse i byen. Likevel har den etterhvert blitt en kjent dessert blant Oslo-folk og er elsket for sin unike smak og tekstur.

Oslo-kaken er kjent for sin karakteristiske smaksoverraskelse av et blanding mellom søtt og syrlig. Den klassiske Oslo-kaken består av to lag kake, fylt med et lag av rød gelé eller syltetøy, vanligvis jordbær eller bringebær. Dette gir en herlig kontrast til kaken og forsterker den søte smaken. Overflaten er dekket med et tykt lag av krem, og toppet med sjokolade eller melis for ekstra søthet.

Når det gjelder konsistens, har Oslo-kaken i seg en deilig mykhet og fuktighet. Dette er et resultat av bruken av rikelig med egg og smør i oppskriften. Noen versjoner av kaken inkluderer også en touch av rom eller brandy for å gi en ekstra dybde i smaken.

Det er verdt å nevne at Oslo-kaken, på tross av sin navn, er populær over hele Norge, og blir ofte servert på bursdager og festlige anledninger. Enten du er en lokal eller en turist som besøker Oslo, bør du absolutt ikke gå glipp av en smakebit av Oslo-kake.

I en verden med utallige typer kaker, fremstår Oslo-kaken med sin særegne smak og tekstur. Med sin fruktige fylning og rike krem, er det en kake som definitivt er verdt å prøve.