Ingredienser

Deig:
250 g hvetemel
15 g gjær
1 ¼ dl lunken melk
1 knivsodd salt, 1 egg, 30 g smør

Fyll:
200 g bacon eller skinke
4 egg, 2 ½ dl fløte 35%, ev. litt salt
2 ss finhakkede krydderurter (gressløk, persille, dill, estragon – én sort eller blandet)
250 g Sveitserost
2 små løk

Tilberedning

Rund for ca. 26 diameter.
Tilberedningsid: Ca. 30 min.
Heving: I alt ca. 45 min.
Steketid: 35-40 min.
Ovnstemperatur: 200 C

1. Ha melet i bakebollen og tilsett gjær, utrørt i lunken melk. Arbeid deigen sammen, dryss på litt mel og la deigen heve på et lunt sted i ca. 15 min.

2. Smelt og avkjøl smøret og arbeid det inn i deigen sammen med 1 egg og salt. Kna deigen godt og la den heve på nytt i ca. 15 min.

3. Kjevle ut deigen og kle bunn og sider i en stor, godt smurt springform. La deigen heve igjen i 15 min.

4. Riv osten, klipp bacon eller skinke i mindre stykker og legg dem utover deigbunnen. Stek hakket løk så vidt gyllen. Visp sammen eggeplommer, fløte og ev. litt salt. Tilsett finhakkede krydderurter, smørstekt løk og revet ost. Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn. Hell røren i formen og stek kaken i 200 C varm ovn, i 35-40 min.