Ost og hvitøkpariser

Ingredienser
3-4 stk. 20 gram gjær 3 dl. Vann 1-2 fedd hvitløk 1 ts. Salt 1 ss. Olje ca. 1 dl. Tørr revet ost 500 gram ( 8 dl. ) hvetemel
Tilberedning
Lunk vannet til ca. 37 grader. Løs opp gjæren i vannet, bland i oljen. Hakk hvitløken. Bland sammen alle ingrediensene. Deigen HEVES I 2-3 TIMER. Etter heving trilles deigen til 3-4 avlange brød. Brødene etterheves i 1-2 timer til. HUSK: Når du hever må du alltid dekke til deig eller brød med et håndkle eller plast, ellers blir det tørt. Før brødene stekes, snittes de på toppen med en skarp kniv. Pensle med kaldt vann før steking. Steketid:225 grader, midterste rille, 15-20 minutter.

Mer om emnet: Ost og hvitøkpariser

Ost og hvitløkpariser er en skikkelig smaksbombe som garantert vil pirre dine smaksløker. Det er en populær kombinasjon som brukes i mange retter verden rundt. Pariser er en type brød som har rot i Frankrike, spesielt kjent i Paris. Det er et lett, sprøtt og luftig brød som vanligvis serveres ferskt.

Osten som brukes i denne kombinasjonen kan variere, men det er vanlig å bruke en ost med sterk smak som blåmuggost, cheddar eller parmesan. Osten smelter godt på det vakre hvitløksbrødet og gir en himmelsk kombinasjon. Hvitløk er kjent for sine helsefordeler, og blir ofte brukt i kjøkkenet for å forbedre smaken på ulike retter. Det er også kjent for å forbedre hjertehelsen og styrke immunforsvaret.

Kombinasjonen av ost og hvitløkpariser er ikke bare delikat, men også næringsrik. Osten gir en god mengde protein og kalsium, mens hvitløket gir en god dose antioksidanter. Dette gjør det til et helsemessig bra valg, så lenge du holder deg til moderate porsjoner.

Gastronomisk sett er ost og hvitløkpariser en glede å ha på menyen. Det kan serveres som en appetittvekker, hovedrett eller til og med som snack. Her er det virkelig bare fantasien som setter begrensninger. Uansett anledning, vil denne velsmakende kombinasjonen helt sikkert imponere.

I tillegg er ost og hvitløkpariser enkelt å tilberede. Du trenger bare å riste brødet lett, smøre det med hvitløkssmør og legge på osten. Stek det deretter i ovnen til osten er smeltet og gylden. Server det varmt for å nyte den fulle smaksopplevelsen. Dette er virkelig en sikker vinner for alle matelskere!.

Legg igjen en kommentar