Ingredienser
Deig: 3dl van 2 ss olivenolje 25 gram gjær 8-9 del hvetemel 1 ts salt Fyll: 2 dl tomatsaus 100 gram skinke 100 gram revet ost
Tilberedning
Olje og vann varmes til 37grader. Smuldre i gjær til den er oppløst. Ha i mlel og salt og elt godt. Dekk den til med kjøkkenhåndkle og hev deigen i 30-40 min. Lag snurrer ved at du hvlver deigen ut på melet bord; deler deigen i to, og rull hver del til en pølse. Kjevles så ut til en leiv på ca 50×25 cm. Smør tomatsaus på unntatt de ytterste 3 cm. Strø på skinke og ost og rull det sammen til en rullekake. Skjær ca 5 cm brede biter og sett de forsiktig over på bakepapirkledt stekeplate. Etterheves under klede i ca 20min. Stekes midt i ovnen på 225 grader i 13-15 min. Avkjøles på rist.

Mer om Ost og skinkesnurrer

Ost- og skinkesnurrer er en klassisk bakst som er elsket av mange. Det er en flott mulighet til å kombinere deilige smaker av ost og skinke i en herlig bakverk. Idéen med ost- og skinkesnurrer er å lage små brød som inneholder et lag av ost og skinke, sammenrullet på en slik måte at de dannes til slutt som små, deilige snurrer.

Det som gjør ost og skinkesnurrer så attraktive er deres allsidighet. De kan serveres ved en rekke anledninger. Enten det er til frokost, lunsj, middag, eller som en snack på farten, er ost- og skinkesnurrer utrolig praktisk å ha tilgjengelig. I tillegg er det ganske enkelt å tilpasse oppskriften etter dine spisevaner. For eksempel, hvis du er vegetarianer kan du bare erstatte skinke med grønnsaker.

Innholdet i ost og skinkesnurrer varierer, men typisk inneholder de jarlsbergost og kokt skinke, sammen med ingredienser som hvetemel, vann, melk, gjær, sukker, og smør for å lage deigen. De er ofte toppet med et lag med egg for å gi en gylden og skinnende overflate. En ting du vil merke er at jo høyere kvaliteten på osten og skinken, og jo ferskere råvarer man bruker, jo bedre vil snurrene smake.

En annen praktisk fordel ved ost- og skinkesnurrer er forberedelsestiden. Selv om de krever litt heving av deigen, tar det generelt mindre enn halvparten av tiden det tar å lage en tradisjonell brødpai. Dette gjør dem til et utmerket alternativ for de som ønsker et deilig bakeverk på kort tid. Ønsker du å eksperimentere kan du også prøve å tilsette ulike krydder som oregano, paprika, eller basilikum for å gi snurrene en ekstra smakskick.

En annen fordel er at ost- og skinkesnurrer er overraskende næringsrike. De er rike på protein takket være skinke og ost, og de gir også kostfiber fra hvetemelet. Selv om de ofte er betraktet som en godbit, kan de faktisk være en del av et balansert kosthold når de konsumeres i moderasjon. Det er også muligheter for å lage en sunnere versjon ved hjelp av fullkornsdeig og magrere varianter av ost og skinke.

Ost- og skinkesnurrer er en tidløs klassiker som fremdeles varer. De er raske og enkle å forberede, mens smaken av ost og skinke gjør dem til en umiddelbar favoritt blant folk i alle aldre. Enten til en hyggelig brunsj, en deilig nisteboks, eller en rask snack på farten, er ost- og skinkesnurrer et utmerket valg som vil tilfredsstille enhver.