Ingredienser

200 gr. revet ost
100 gr. meierismør
5 dl. vann (lunkent)
12 gr. salt
40 gr. tørrgjær
Ca. 900-950 gr. siktet hvetemel
100-200 gr. ost til dypping

Tilberedning

Bland sammen ost, smør, vann og salt slik at smøret løser seg litt opp.
Ha deretter i melet og til slutt tørrgjæren. (husk at hver pose tørrgjær veier 12 gr. så her må du bruke vel 3 poser). Bland dette godt sammen til osten nesten ikke merkes i deigen, omtrent fem minutter i maskin, eller 10 minutter for hånd.
Nå tar du deigen ut av bollen og legger den på bordet med et håndkle over. La den hvile i ca. 15 minutter. Mens deigen hviler rasper du opp 100-200 gr. ost og gjør klar til å drysse eller rulle deigen i den.
Nå deler du opp deigen i så mange rundstykker du vil ha. Jeg anbefaler 15 stykker, men du kan lage så mange som 30. Nå triller du emnene til de er runde som små boller og triller dem deretter ut slik at de blir avlange. Har du 15 slike kan du dele dem i to for å få 30 rundstykker.
Nå ligger det 15 eller 30 små brød foran deg. Pensle disse med strykelsen ( lett piska egg med litt vann og salt i ) og rull dem i osten. Sett dem så ganske tett på platen. Det skal kun være en tommelbredde mellom brødene og bare 2 mm. avstand i endene. Nå skal brødene heves på et varmt sted ( f.eks. hvis du nettopp har tatt ut av oppvaskmaskinen er det en utmerket heveplass). Når brødene er dissete og betraktelig mye større slik at de praktisk talt er vokst sammen, kan du steke.

Ovnen skal stå på 275 grader. Du skal kaste et glass vann i bunnen av ovnen, skru ned temperaturen til 250 grader og steke midt i ovnen i 10-14 minutter.