Ingredienser:

* 200 g havrekjeks med sjokoladeglasur
* 70 g smør
* 600 g kremost naturell
* 300 g vaniljekesam
* 200 g sukker
* 3 ss hvetemel
* 2 ts vaniljesukker
* 1 dl kaffelikør f.eks. Tia Maria og Kahlua
* 3 stk egg
* 300 g crème fraîche
* 150 g crème fraîche eller kesam original
* 2 ss kaffelikør
* 1 ss kakaopulver

Fremgangsmåte:
Smelt smøret. Knus kjeksen i en foodprosessor eller lignende og bland smøret i kjeksen. Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform ca 25 cm i diameter. Sett springformen inn i forvarmet stekeovn ved 180 grader. Stek bunnen i ca 10 minutter. Avkjøl. Hev temperaturen i ovnene til 240 grader.

Fyll:

Visp kremost og sukker til en luftig masse. Tilsett, hvetemel, vaniljesukker, Tia Maria, egg og crème fraîche i ostemassen under lett visping. Bruk gjerne en håndvisper. Hell ostemassen i den avkjølte formen. Stek kaken i 10 minutter ved 240 grader og senk temperaturen til 110 grader. Stek kaken videre i 25 minutter. Slå av ovnen og åpne ovnsdøren, la kaken bli stående i ovnen i ca 2 timer før den tas ut og settes kaldt.

Topping:

Rør inn kaffelikør i crème fraîche/kesam og smør dette på toppen av den avkjølte kaken før servering. Dryss over kakaopulver. Pynt gjerne med biter av hvit og mørk sjokolade.