Ingredienser:
br>
* 15 stk havrekjeks type Kornmo
* 75 g sukker
* 0,75 ts kanel
* 8 ss smeltet smør
* 700 g kremost naturell
* 1 stk sitron
* 150 g sukker
* 1 stk vaniljestang
* 4 stk egg
* 5 dl lettrømme
* 1 stk vaniljestang
* 6 ss sukker
Fremgangsmåte:
br>Knus kjeksen til bunnen og bland med smeltet smør, sukker og kanel og ha i en smurt springform, 24/26 cm.
Stek på nederste rille i varm stekeovn 180 °C i 10 min.
Bland sammen kremost, revet skall og saft av sitron, frø fra vaniljestang og egg til en glatt masse i en mikser eller foodprocessor. Smak på ostemassen før den helles over den forstekte bunnen. Stek i varm stekeovn 120 °C i ca 45 min, til ostemassen har «satt» seg (den skal fremdeles være litt skjelvende).
Visp sammen rømme og sukker og skrap ut frøene av vaniljestangen. Fordel blandingen forsiktig over den varme kaken (pass på at det ikke går «hull» på dem stekte ostemassen når du heller over rømmeblandingen).
Sett kaken i kjøleskapet, gjerne natten over.
Server med friske bær.