Ingredienser

1 pk gele

Ostekrem:
1 pk gul gele m/sitronsmak lages med bare 2dl vann
3 dl kremfløte
1 beger lettrømme
1 pk Philadelphia naturell kremost
1 ts vaniljesukke
110 g melis

Kjeksbunn :
100 g smeltet margarin
300 g knust, søt havrekjeks (Digestive, Bixit)

Tilberedning

Lag gele etter anvisning på pakken. Hell den i en form som ikke har løs kant. La den stå kjølig til geleen er stivnet.
Lag gul gele etter anvisning på pakken, men bruk kun 2 dl vann. La den stå på benken til avkjøling, uten at den stivner.
Stivpisk kremfløten. Bland lettrømme med kremost, vaniljesukker og melis, og vend det inn i fløtekremen. Rør inn geleen, og hell ostekremen over den stivnede geleen i kakeformen. La den stå kjølig.
Bland smeltet margarin med finknuste kjeks. Hell den over stivnet ostekrem i formen. Stryk kjeksmassen jevnt utover kremen og inntil kanten av formen. La den stå kjølig til kjeksmassen er stivnet.
Slik hvelver du en ostekake: finn fram et passe stort fat. Fyll oppvaskkummen med varmt vann fra springen og dypp formen i noen sekunder. Skak på formen, så ser du om ostekaken slipper kanten. Dersom ostekaken ikke slipper første gang, kan du gjenta prosessen. Sett formen på benken, legg fatet oppå og vipp det hele rundt. Løft opp den ene siden av formen, så slipper ostekaken lettere. Da kommer det nemlig luft til, slik at vacuumet slipper.

Hvilken vin passer til søte kaker?