Ingredienser:
50 g gjær
2 dl skummet melk
1 ss kesam (8% fett)
1 dl finklippet kruspersille
250-300 g grovbakstmel
1/2-1 ts salt

Fyll:
1 beger smøreost (valgfri smak)
50 g mager fetaost, smuldret
1 liten purre, i ringer
agurk eller squash, reddiker, cherrytomater, eventuelt
reker til pynt

Fremgangsmåte:
Rør ut gjæren i lunken melk, eller i melet hvis du bruker
tørrgjær. Ha i kesam, kruspersille, grovbakstmel og salt,
og bland godt. Deigen skal være litt klissete. Smør en
rund kakeform (24 cm) og dekk bunnen med halvparten
av deigen. Legg smøreost, fetaost og purre over og legg
resten av deigen på toppen.

La deigen heve i 1/2 til 1 time. Stek ved 225 C på
nederste rille i 25 minutter.

Server ostepaien helst lunken. Pynt gjerne med agurk
eller squashskiver rundt kanten. Legg reddiker i skiver,
eventuelt en blanding av reddiker og cherrytomater på
toppen. Bruk en tannstikker i cherrytomatene. Bruker du
rekeost inni kaken, er det også fint å pynte med rensede
reker.

Porsjoner: Antall porsjoner: 4