Ingredienser:
Paibunn:
125 g meierismør
200 g hvetemel
2 ss vann

Fyll:
1 ss meierismør
1 løk, grovhakket
150 g skinke, røkelaks eller ansjosfilet i små biter
250 g hvit ost, f eks revet jarlsberg eller edamer-ost
4 egg
3 dl melk
2 ss kruspersille, finhakket
1/2 ts pepper

Fremgangsmåte:
Paiform, ca. 24 cm i diameter

I stekeovnen: 200 graderC, ca.15 minutter for bunnen, 180 grader C, ca. 20 minutter for hele paien

Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter. Trykk den ut i en smurt paiform. forstek paibunnen.
Lag fyll: Fres løken blank i smør og fordel den i paiskallet sammen med skinke, laks eller ansjos . Dryss osten over. Bland sammen egg, melk, persille og pepper og hell eggeblandingen overi osten.
Stek retten videre til eggeblandingen er stivnet. Server den varm, gjerne med en grønn salat til.